Έχοντας εγκαινιάσει μόλις την περασμένη εβδομάδα το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Bερολίνο με την υπόσχεση για μαζική παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια, ο Elon Musk, επιστρέφει στη βάση του και σε άλλα κωλύματα που αφορούν τις διαδικασίες παραγωγής, δηλώνοντας ότι οι περιπέτειες του ηλεκτροκίνητου pick-up που ξεκίνησαν ήδη από την πρώτη ημέρα της παρουσίασής του και εξακολουθούν με φόντο την παγκόσμια έλλειψη σε microchips, πιστεύει ότι θα σταματήσουν το 2023.

Αυτή την ημερομηνία αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το φορτηγό Tesla Semi καθώς και για το νέο Tesla Roadster.

«Η χρονιά που διανύουμε αποδείχθηκε μια συνεχής μάχη για την έγκαιρη προμήθεια υλικών. Υπήρξαν παντού προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα όχι μόνο στα microchips. To πιθανότερο είναι ότι η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει από τα τέλη της χρονιάς και θα φτάσει σε κανονικούς ρυθμούς από το 2023. Ευελπιστώ ότι την ίδια περίοδο θα μπορούμε να κατασκευάζουμε με κανονικούς ρυθμούς το Semi και το Roadster, καθώς είμαι αισιόδοξος ότι έως το 2023 θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα», υπογράμμισε το Νο 1 της Tesla.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Elon Musk, οι παραγγελίες για το Cybertruck έχουν ήδη ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο μονάδες.

Οι καθυστερήσεις βέβαια σε ό,τι αφορά το Tesla Cybertruck δεν επηρεάζουν τους Ευρωπαίους καθώς το είδος των εξάμετρων pick-up δεν «ευδοκιμεί» στη γηραιά ήπειρο που προτιμά σαφώς μικρότερους όγκους. Ο δεύτερος λόγος που το διαστημικό pick-up δεν θα διασχίσει τον Ατλαντικό είναι η σχεδίασή του η οποία δεν θα επέτρεπε στο μοντέλο της Tesla να πάρει έγκριση τύπου στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας και συγκεκριμένα λόγω της διαφορετικής αμερικανικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά τον τομέα προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο