Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από το 2023 η μαζική παραγωγή του Tesla Cybertruck

Από το 2023 η μαζική παραγωγή του Tesla Cybertruck

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα αναμένεται να ξεπεραστούν έως το 2023, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία μαζικής παραγωγής για το αμερικανικό Cybertruck όσο και για το Roadster

Έχοντας εγκαινιάσει μόλις την περασμένη εβδομάδα το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Bερολίνο με την υπόσχεση για μαζική παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια, ο Elon Musk, επιστρέφει στη βάση του και σε άλλα κωλύματα που αφορούν τις διαδικασίες παραγωγής, δηλώνοντας ότι οι περιπέτειες του ηλεκτροκίνητου pick-up που ξεκίνησαν ήδη από την πρώτη ημέρα της παρουσίασής του και εξακολουθούν με φόντο την παγκόσμια έλλειψη σε microchips, πιστεύει ότι θα σταματήσουν το 2023.

Αυτή την ημερομηνία αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το φορτηγό Tesla Semi καθώς και για το νέο Tesla Roadster.

«Η χρονιά που διανύουμε αποδείχθηκε μια συνεχής μάχη για την έγκαιρη προμήθεια υλικών. Υπήρξαν παντού προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα όχι μόνο στα microchips. To πιθανότερο είναι ότι η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει από τα τέλη της χρονιάς και θα φτάσει σε κανονικούς ρυθμούς από το 2023. Ευελπιστώ ότι την ίδια περίοδο θα μπορούμε να κατασκευάζουμε με κανονικούς ρυθμούς το Semi και το Roadster, καθώς είμαι αισιόδοξος ότι έως το 2023 θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα», υπογράμμισε το Νο 1 της Tesla.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Elon Musk, οι παραγγελίες για το Cybertruck έχουν ήδη ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο μονάδες.

Οι καθυστερήσεις βέβαια σε ό,τι αφορά το Tesla Cybertruck δεν επηρεάζουν τους Ευρωπαίους καθώς το είδος των εξάμετρων pick-up δεν «ευδοκιμεί» στη γηραιά ήπειρο που προτιμά σαφώς μικρότερους όγκους. Ο δεύτερος λόγος που το διαστημικό pick-up δεν θα διασχίσει τον Ατλαντικό είναι η σχεδίασή του η οποία δεν θα επέτρεπε στο μοντέλο της Tesla να πάρει έγκριση τύπου στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας και συγκεκριμένα λόγω της διαφορετικής αμερικανικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά τον τομέα προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024