Εντύπωση έχει προκαλέσει η κλοπή αλλά και η εξιχνίασή της που έλαβε χώρα στο Δήμο Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Ένας 70χρονος, αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του και ζήτησε από τους εργάτες να μην πειράξουν ένα συγκεκριμένο τοίχο, χωρίς να τους αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο. Στο συγκεκριμένο τοίχο, μέσα σε ένα κουτί, κρυβόταν «ένα μυστικό», ένα κουτί με 20.000 ευρώ.

Οι εργάτες, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, άνοιξαν μία τρύπα στο συγκεκριμένο τοίχο και έκλεψαν το πολύτιμο κουτί του ηλικιωμένου.

Ο άτυχος 75χρονος, σύντομα χρειάστηκε τα χρήματα, οπότε έσπευσε να αναζητήσει το κουτί, το οποίο όμως είχε εξαφανιστεί.

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κλοπής

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα, στη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν και τα μέλη του συνεργείου της ανακαίνισης.

Ο ηλικιωμένος, κι αυτό ήταν το «κλειδί» της υπόθεσης, είπε στους αστυνομικούς ότι είχε τοποθετήσει τα χρήματα πριν από μία δεκαετία.

Η έρευνα των αστυνομικών δεν σταμάτησε μόνο στους υπόπτους αλλά έγινε και μια προσπάθεια να συλλεχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Έτσι λοιπόν ενημερώθηκαν από τραπεζικά στελέχη και από ανθρώπους με οικονομικές γνώσεις, ότι τα χαρτονομίσματα πριν από μια δεκαετία έχουν αλλαγές σε σχέση με όσα έχουν «κοπεί» τα τελευταία χρόνια.

Από αυτό το σημείο, ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών φάνταζε εύκολη υπόθεση πλέον.

Σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια σε μέλος του συνεργείου, βρέθηκε ένα από τα παλιά χαρτονομίσματα. Δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς είχε στην κατοχή του ένα χαρτονόμισμα «παλιάς κοπής».

Από την προανάκριση βρέθηκε και ο δεύτερος δράστης , έχοντας κι αυτός χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που ανήκαν στον ηλικιωμένο.

Η υπόθεση της κλοπής είχε καλό τέλος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, περίπου 13.000 ευρώ, βρέθηκε στο σπίτι των δραστών και επιστράφηκε στον ηλικιωμένο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο