Πλακιωτάκης από τη Χίο – Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της
Ο υπουργός Ναυτιλίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Χίου και στα πλωτά μέσα
«Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, από την Χίο, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία.
Ο κ. Πλακιωτιάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Χίου και στα πλωτά μέσα, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη.
Αμέσως μετά την επίσκεψή του, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχα για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και να τους ευχαριστήσω για την υπερπροσπάθειά τους και την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.
Τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν ημέρα και νύχτα, τηρώντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έχοντας πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και το σεβασμό στο συνάνθρωπο. Τους αξίζει η στήριξη όλων.
Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την απόκτηση 70 ακόμα σκαφών, που θα προστεθούν στα 22 που αποκτήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορα της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
- Ιράν: Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442