Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου - Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για την Ελλάδα - Διαμαρτύρονται συνεχώς

Τσαβούσογλου – Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για την Ελλάδα – Διαμαρτύρονται συνεχώς

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο κ. Τσαβούσογλου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας».

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε Νavtex και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Τσαβούσογλου και κατά Μπάιντεν

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του αμερικανού προέδρου, με αφορμή την επιστολή του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, με την οποία ζητά να συνεχιστεί εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κατάσταση στη Συρία.

Ο Μπάιντεν στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία, θέτουν σε κίνδυνο και απειλούν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Κάτι που εξόργισε τον τούρκο ΥΠΕΞ, ο οποίος σύμφωνα με το NTV, είπε ότι πρόκειται για μια επιστολή, στην οποία «η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό».

Μάλιστα ανέφερε ότι οι Αμερικανοί «γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG και υποστηρίζουν πολύ καλά αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση, κάτι που συνιστά έγκλημα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνέχισε στον ίδιο τόνο λέγοντας πως: «Αντί να κατηγορήσουν την Τουρκία, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο».

Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν στην επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και στον επικεφαλής της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση μέσα και σε σχέση με τη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας για τη διεξαγωγή στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας, θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και εξακολουθεί να αποτελεί μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024