Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς - Στη Διαύγεια η διακήρυξη για αγορά νέου κτιρίου για τη μεταφορά των δικαστηρίων

Πειραιάς – Στη Διαύγεια η διακήρυξη για αγορά νέου κτιρίου για τη μεταφορά των δικαστηρίων

Η μεταφορά των δικαστηρίων σε νέο κτίριο συνδέεται και με την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης, ακόμα και εν καιρό πανδημίας έχει λάβει μία σειρά μέτρων με στόχο τη βελτίωση αυτού του δείκτη, που αποτελεί μία από τις παθογένειες εδώ και δεκαετίες του δικαστικού μας συστήματος.

Τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά, ένα αίτημα τριών και πλέον δεκαετιών, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό δρομολογείται η λύση ενός χρόνιου προβλήματος, με στόχο τη μεταφορά όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα σύγχρονο κτίριο, στο οποίο δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι θα μπορούν απρόσκοπτα να ασκούν το θεσμικό τους έργο.

Παράλληλα, η μεταφορά των δικαστηρίων σε νέο κτίριο συνδέεται και με την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης, ακόμα και εν καιρό πανδημίας έχει λάβει μία σειρά μέτρων με στόχο τη βελτίωση αυτού του δείκτη, που αποτελεί μία από τις παθογένειες εδώ και δεκαετίες του δικαστικού μας συστήματος.

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλες τα Δικαστήρια και οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά. Το  κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά  θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της δικαιοσύνης και, συνεπώς. Εξάλλου, η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο θα  συμβάλλει στη δημιουργία ενός νέου πόλου , τόσο από χωροταξική όσο και από οικονομική άποψη, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η βιώσιμη επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, το νέο δικαστικό μέγαρο θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ενεργειακές του απαιτήσεις και να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Το ζήτημα της στέγασης των δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών επανέρχεται συχνά στο προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια και ενώ στο παρελθόν έγιναν πολλές προσπάθειες για τη μεταστέγαση  τους σε  διαφορετικά κτίρια ,καμία  από αυτές δεν καρποφόρησε με αποτέλεσμα η κατάσταση στα δικαστήρια να χειροτερεύει διαρκώς καθώς η πάροδος του χρόνου επέτεινε ακόμη περισσότερο τις ανεπάρκειες των κτιρίων όπου στεγάζονται τα δικαστήρια.

Μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μπορούσε να συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, όπως ανακοίνωσε ο  Υπουργός Δικαιοσύνης ,αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου 30.000 περίπου τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024