Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα - Βάζουν φωτεινούς σηματοδότες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Βενεζουέλα – Βάζουν φωτεινούς σηματοδότες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

«Πράσινο όταν το άτομο είναι εμβολιασμένο. Πορτοκαλί όταν δεν είναι εμβολιασμένο αλλά "υγιές". Κόκκινο όταν το άτομο δεν έχει εμβολιαστεί και είχε θετικό τεστ εντός 21 ημερών» είπε ο Νικολάς Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα θα εγκαταστήσει «φωτεινούς σηματοδότες» σε εισόδους δημόσιων χώρων και εστιατορίων που θα ελέγχουν την κατάσταση εμβολιασμού των πελατών, ανακοίνωσε χθες στη δημόσια τηλεόραση ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Με τον αριθμό της ταυτότητας

«Ετοιμάζουμε φωτεινούς σηματοδότες (…) για εστιατόρια και δημόσιους χώρους (…) Πράσινο όταν το άτομο είναι εμβολιασμένο. Πορτοκαλί όταν δεν είναι εμβολιασμένο αλλά «υγιές». Κόκκινο όταν το άτομο δεν έχει εμβολιαστεί και είχε θετικό τεστ εντός 21 ημερών», ανακοίνωσε ο πρόεδρος, λέγοντας ότι το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτό το σύστημα θα λειτουργεί συνδεόμενο με βάση δεδομένων που θα ενημερώνει εάν το άτομο είναι εμβολιασμένο, απλώς με τον αριθμό της ταυτότητάς του, δήλωσε η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες.

«Σήμερα, φτάσαμε στο 50% των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί με τον στόχο να είναι 70% έως τις 31 Οκτωβρίου», διαβεβαίωσε ο Μαδούρο, ο οποίος προειδοποίησε για την πρόσφατη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο Καράκας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα από την έναρξη της πανδημίας έχει καταγράψει σχεδόν 380.000 κρούσματα της Covid-19 και 4.576 θανάτους, αριθμοί που αμφισβητούνται από υγειονομικούς αξιωματούχους και διεθνείς οργανισμούς που θεωρούν τους απολογισμούς αυτούς υποτιμημένους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024