Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά τα τέσσερα ελληνικά νησιά αξίζουν να τα επισκεφθείς και το φθινόπωρο - Μη σου πούμε και τον χειμώνα!

Αυτά τα τέσσερα ελληνικά νησιά αξίζουν να τα επισκεφθείς και το φθινόπωρο – Μη σου πούμε και τον χειμώνα!

Με αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει και λαχταριστή τοπική κουζίνα, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα

Ξέρουμε ότι όταν σχεδιάζεις τις εκδρομές του φθινοπώρου, ο νους σου τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια. Όμως και η φουρτουνιασμένη θάλασσα έχει τη χάρη της και με το παραπάνω.

Και μπορεί ορισμένα νησιά να χάνουν τη μισή τους αίγλη όταν ο καιρός χαλάει (τι να τα κάνεις τα τιρκουάζ νερά στα Κουφονήσια αν δεν μπορείς να βουτήξεις το ποδαράκι σου;), αλλά υπάρχουν κι εκείνα που καταφέρνουν να αντισταθμίσουν την αναγκαστική απόσταση από τις πλαζ, και με το παραπάνω.

Αν ξεκινούσαμε να τα απαριθμήσουμε όλα, δεν θα τελειώναμε ποτέ. Οπότε δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας.

Κέρκυρα


Αν αγαπάτε τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και το καλό φαγητό, η Κέρκυρα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. Το κομψό στολίδι των Επτανήσων παραμένει όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου. Και το φθινόπωρο, παρότι είναι βροχερή, της πάει πολύ.

Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου και όχι άδικα, ενώ τα εντυπωσιακά φυσικά της τοπία σε καμία περίπτωση δεν περιορίζονται στις παραλίες της.

Κρήτη

Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο ή Άγιος Νικόλαος; Και γιατί όχι Ιεράπετρα, θα απαντήσεις, και θα έχεις απόλυτο δίκιο. Όποια από τις πόλεις και τα γραφικά χωριά του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού κι αν επιλέξεις, τόσο τα τοπία όσο και οι άνθρωποι και η ιστορία τους θα σε αποζημιώσουν. Η Κρήτη κατοικείται από το 6.000 π.Χ. και έχει γνωρίσει αμέτρητους πολιτισμούς, χάρη και στο κομβικό σημείο που βρίσκεται, μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής. Το τελευταίο συνεπάγεται ότι διατηρεί πιο θερινές θερμοκρασίες και μέχρι αργότερα σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύρος

Στολίδι του Αιγαίου η Σύρος και η πανέμορφη Ερμούπολη, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, δεν έχει να επιδείξει τις εντυπωσιακές παραλίες των γειτόνων της, αλλά διαθέτει μπόλικα μυστικά απαράμιλλης ομορφιάς για να σε πείσει για μια επίσκεψη. Υπέροχα κτίρια, πάντρεμα του καθολικού και του ορθόδοξου στοιχείου σε κάθε γωνιά και αρχοντιά που ξεχειλίζει είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά. Και η μικρή της απόσταση από την Αθήνα συνεπάγεται ότι είναι κατάλληλη ακόμη και για ένα μαγικό τριήμερο.

Μύκονος

Άκου τώρα να δεις πώς έχει το πράγμα. Το αν η Μύκονος είναι καλύτερη το κατακαλόκαιρο ή το φθινόπωρο εξαρτάται καθαρά από το ποιον θα ρωτήσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάθε εποχή έχει ομορφιές και υπηρεσίες να σου προσφέρει που δύσκολα θα τις βρεις αλλού. Όμως όταν ο καιρός χαλάει, η διονυσιακή της πτυχή περιορίζεται και μεταμορφώνεται σε έναν ήσυχο, γραφικό και ρομαντικό προορισμό. Αντιστοίχως, αυτή την περίοδο μειώνονται σημαντικά και οι τιμές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024