Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια - Μάχη με τον χρόνο για τα αντιπλημμυρικά έργα

Εύβοια – Μάχη με τον χρόνο για τα αντιπλημμυρικά έργα

Η «Αθηνά» πλήττει τη χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Οδοιπορικό στην Εύβοια έκανε το Reuters όπου τα συνεργεία καταβάλλουν υπερπροσπάθεια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ώστε να «οχυρώσουν» τις πόλεις και τα χωριά εν όψει του χειμώνα και της κακοκαιρίας «Αθηνά» που είναι σε εξέλιξη.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Δίνεται μεγάλη μάχη με τον χρόνο. 16 συνεταιρισμοί δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πάμε πολύ γρήγορα, όμως πρέπει να μας βοηθήσει και λίγο ο καιρός. Έχουν έρθει αρκετοί συνεταιρισμοί από τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι άνθρωποι έμπειροι που έχουν ξαναδουλέψει σε τέτοια έργα. Πληρώνονται από το δασαρχείο. Όμως η έκταση είναι πολύ μεγάλη και γίνεται υπερπροσπάθεια», είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Αναμένεται δυνατή βροχή σήμερα

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πλήρη εξέλιξη με τα αντιδιαβρωτικά έργα, σε λίγες ημέρες θα δημοπρατηθεί και το πρώτο αντιπλημμυρικό από το δασαρχείο. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει ο καιρός και δεν θα έχουμε άλλες καταστροφές. Μέχρι στιγμής δεν έχει ρίξει δυνατές βροχές. Σήμερα περιμένουμε δυνατή βροχή το απόγευμα. Μέχρι τώρα είναι σύμμαχος ο καιρός», συνέχισε ο ίδιος.

«Κινούνται όλα πολύ γρήγορα. Όσοι έχασαν τα σπίτια τους μένουν σε συγγενείς, οι περισσότεροι. Τώρα περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία με τις κατεδαφίσεις, και να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση και η επιστροφή των ανθρώπων αυτών στα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024