Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάβι – Το «αστεράκι» της Μασία που έκανε… πλάκα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Γκάβι – Το «αστεράκι» της Μασία που έκανε… πλάκα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Ο Λουίς Ενρίκε έριξε στη μάχη του «Σαν Σίρο» τον 17χρονο Γκάβι και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, κάνοντας… πλάκα στο κέντρο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και δείχνοντας παράλληλα στην Μπαρτσελόνα πως το μέλλον αναμένεται να είναι λαμπρό

«Η ηλικία δεν είναι εμπόδιο. Είναι ένας περιορισμός που βάζεις μόνος στο μυαλό σου» είχε πει μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες των ΗΠΑ, η Τζάκι Τζόινερ Κέρσι.

Ακριβώς αυτό το πράγμα απέδειξε και το βράδυ της Τετάρτης στο Μιλάνο ο Πάμπλο Μαρτίν Παέθ Γκαβίρα, ή αλλιώς Γκάβι.

Ένας μικροκαμωμένος πιτσιρικάς, μόλις 17 ετών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Λουίς Ενρίκε τον εμπιστεύτηκε και τον έριξε στη μάχη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, για τα ημιτελικά του Nations League.

Και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Εμφάνιση που θα ζήλευαν πολλά μεγάλα ονόματα του πλανήτη.

Δε θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως ο Γκάβι έκανε… πλάκα κόντρα στους σούπερ σταρ της Σκουάντρα Ατζούρα.

Κόντρα στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της UEFA για την περασμένη σεζόν, τον Ζορζίνιο. Κόντρα στον Μάρκο Βεράτι, που είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Dream Team του Παρισιού, δίπλα στους Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που φορά ποτέ τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, σε ηλικία 17 ετών και 62 ημερών, ήταν και ο απόλυτος… star της αναμέτρησης.

85 χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που δεν μπόρεσαν να το σπάσουν ούτε οι Φάτι και Πέδρι, που έχουν «τρελάνει» τον πλανήτη.

Γεννημένος στις 5 Αυγούστου 2004. Ο αρχηγός της Ιταλίας, Τζιόρτζιο Κιελίνι, έκανε το ντεμπούτο του με την πατρίδα του το Νοέμβρη του ίδιου έτους. Απίστευτο κι όμως αληθινό…

Κι αν κανείς πιστεύει πως ο Γκάβι δεν ήταν εκπληκτικός απέναντι στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, υπάρχουν και τα νούμερα για να τον διαψεύσουν και να του αλλάξουν τη γνώμη. 89% ποσοστό στις μεταβιβάσεις, 68 επαφές με την μπάλα, 53 πάσες, τέσσερα κερδισμένα τάκλιν, 2 επιτυχημένα take ons και μία επιτυχημένη μακρινή μπαλιά.

Μόνο το πρώτο του 45λεπτο αρκεί για να πειστεί κάποιος πως, εκτός από ταλέντο, ο Γκάβι διαθέτει και ένα απίστευτο work ethic, καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν (3), αλλά και αυτός που έκανε τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή (4).

Μια εμφάνιση που δείχνει πως ο Γκάβι είναι το νέο «διαμάντι» της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας. Ένας ποδοσφαιριστής που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Μπλαουγκράνα και στη Φούρια Ρόχα, εφόσον συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Όλα αυτά την ώρα που η εξέλιξη και η δουλειά που ρίχνει ο 17χρονος τον ανεβάζουν συνεχώς στην ιεραρχία των μέσων της Μπαρτσελόνα αλλά και της Ισπανίας.

Και δικαιώνεται μέσα στο γήπεδο. Τον Ιούνιο έπαιζε παιχνίδι με την U19 των Μπλαουγκράνα, ενώ χθες αγωνίστηκε βασικός σε ημιτελικό παιχνίδι του Nations League με την πατρίδα του, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, ωστόσο ποδοσφαιριστές σαν τον Γκάβι δίνουν μια ελπίδα και δείχνουν πως το μέλλον αναμένεται να είναι λαμπρό. Ειδικά εάν μπουν στην κουβέντα και οι Φάτι και Πέδρι, οι οποίοι είναι μόλις δύο χρόνια μεγαλύτεροι από τον Γκάβι.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024