Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστική συνέντευξη - Γιάννης Βλάχος - Ο δικηγόρος που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα

Αποκλειστική συνέντευξη – Γιάννης Βλάχος – Ο δικηγόρος που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα

«Ερχόντουσαν άνθρωποι που μου άνοιγαν την ψυχή τους και αισθανόμουν την ανάγκη να τους συμπαρασταθώ. Εκείνο τον καιρό ένιωθα τεράστια πίεση. Από τις μαρτυρίες που άκουσα οι περισσότερες δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη γιατί είχαν παραγραφεί», εξήγησε ο κ. Βλάχος.

Η εκπομπή MEGA Καλημέρα συνάντησε το Γιάννη Βλάχο, το δικηγόρο που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα. Για ανοιχτά τραύματα στις ψυχές των φερόμενων ως θυμάτων κακοποίησης κάνει λόγο ο δικηγόρος των τριών μηνυτών στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Για περίοδο μηνών το δικηγορικό μου γραφείο είχε μετατραπεί σε ψυχιατρείο. Ερχόντουσαν άνθρωποι που μου άνοιγαν την ψυχή τους και αισθανόμουν την ανάγκη να τους συμπαρασταθώ. Εκείνο τον καιρό ένιωθα τεράστια πίεση. Από τις μαρτυρίες που άκουσα οι περισσότερες δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη γιατί είχαν παραγραφεί. Άλλοι επέλεξαν να μη δημοσιοποιηθεί η υπόθεσή τους για κοινωνικούς λόγους», εξήγησε ο κ. Βλάχος.

«Η λύτρωση είναι ένα κοινό κίνητρο για όλα αυτά τα θύματα. Ένα δεύτερο κοινό ήταν ότι ήθελαν να συνδράμουν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος άλλων παιδιών», συνέχισε ο ίδιος.

«Εκείνο που με είχε σοκάρει ήταν οι φήμες για συγκεκριμένη δράση του κατηγορούμενου τον καιρό που είχε εκπαιδευτικό ρόλο σε γνωστό δημόσιο σχολείο. Με είχε σοκάρει ότι θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή κάτι και στα δικά μου παιδιά», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Βλάχος.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024