Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο εθελοντής ιδιώτης που μαζεύει σκουπίδια σε ακτίνα 162 χιλιομέτρων

Ο εθελοντής ιδιώτης που μαζεύει σκουπίδια σε ακτίνα 162 χιλιομέτρων

Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος προσπαθεί να διδάξει με τις πράξεις του. Η πρωτοβουλία του να μαζέψει σκουπίδια σε μια ακτίνα 162 χιλιομέτρων αλλά και να παραδώσει το μήνυμα της συμμετοχής των πολιτών στα κοινωνικά θέματα αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός. Προσπαθεί παράλληλα να αφυπνίσει τους οδηγούς οχημάτων να οδηγούν σεβόμενοι το περιβάλλον. Για να δούμε, θα συνετίσει κανέναν, σε μια χώρα που η ηχορύπανση από τις σπασμένες εξατμίσεις βλάπτει πολύ και κανείς υπεύθυνος δεν φαίνεται να συγκινείται;

Από τη Νέα Ιωνία πέρασε ο ιθύνων νους της πανελλαδικής εθελοντικής ομάδας Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, σε μια προσπάθεια να διασχίσει σε 6 ημέρες, 12 Δήμους και συνολικά 162 χιλιόμετρα μαζεύοντας σκουπίδια από την πλατεία Κυψέλης μέχρι τις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου υποδέχθηκαν στη Λεωφόρο Ηρακλείου τον εθελοντή, θέλοντας να του απονείμουν αναμνηστικά δώρα και να ενθαρρύνουν την τολμηρή πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους πληττόμενους συνανθρώπους μας.

Επιπλέον, ο Δήμος Νέας Ιωνίας συνέδραμε στον καθαρισμό κατά μήκος της διαδρομής του Βασίλη Σφακιανόπουλου στην πόλη μας, προκειμένου να τον βοηθήσει να πλησιάσει πιο γρήγορα στον τελικό του στόχο, το χωριό Ελληνικά της Εύβοιας.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ανάδειξη της ρύπανσης που προκαλούν οι κακές συνήθειες των οδηγών, της σχέσης τους με τις πυρκαγιές και της ανάγκης για αλλαγή της νοοτροπίας μας κατά την οδήγηση και όχι μόνο. Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα βέβαια ώστε οι οδηγοί να καταλάβουν πως η βασική τους ευθύνη είναι να οδηγούν σεβόμενοι τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από την ηχορύπανση που προκαλούν οχήματα με σπασμένες ή πειραγμένες εξατμίσεις.

Αν ήξεραν οι ασυνείδητοι οδηγοί πως σύμφωνα με θεματικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι περίπου το 20% του πληθυσμού της ΕΕ υφίσταται επίπεδα θορύβου που θεωρούνται μη αποδεκτά ίσως και να άλλαζαν συνήθειες. Η εν λόγω ηχορύπανση μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής και να οδηγήσει σε σημαντικά επίπεδα στρες, διαταραχές του ύπνου και δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα. Ο θόρυβος έχει επίσης αντίκτυπο στην άγρια πανίδα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι οδηγοί που προκαλούν τόσα προβλήματα κινούνται καθημερινά ανενόχλητοι και ούτε η αυτοδιοίκηση ούτε και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα.

Για να επανέλθουμε στον πρωταγωνστή εθελοντή Βασίλη, να αναφέρουμε ότι έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσω crowdfunding για την οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών της περιοχής και τους τοπικούς συνεταιρισμούς.

H ακριβής θέση του Βασίλη και ο στόχος των επόμενων ημερών προβάλλεται μέσα από το www.saveyourhood.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024