Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα αίτημα να αποσυρθεί το «πιστοποιητικό κοροναϊού» («corona pass») για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία, θέατρα και άλλους δημόσιους χώρους στην Ολλανδία.

Το δικαστήριο της Χάγης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να ζητήσει απόδειξη εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς τα περισσότερα υπόλοιπα μέτρα κοινωνικής απόστασης ήρθησαν τον περασμένο μήνα.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση το κατέστησε πειστικά ξεκάθαρο πως οι ανεμβολίαστοι έχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από κοροναϊό και να μολύνουν άλλους.

Απέρριψε τον ισχυρισμό των αντιτιθέμενων ότι οι κανόνες αποτελούν διακριτική μεταχείριση εναντίον εκείνων που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

«Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές ότι υπάρχει διαφορά στη μεταχείριση για την οποία δεν υπάρχει αντικειμενικός, εύλογος λόγος», ανέφερε το δικαστήριο. Η κυβέρνηση εισήγαγε το πιστοποιητικό κοροναϊού στο τέλος του περασμένου μήνα, παρά την ισχυρή εναντίωση του Κοινοβουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε πως χρειαζόταν προκειμένου να αποτραπεί ένα νέο κύμα μολύνσεων. Οι χώροι εργασίας δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Ολλανδία

Οι νέες μολύνσεις από κοροναϊό στην Ολλανδία αυξήθηκαν 2% την εβδομάδα μέχρι και χθες Τρίτη, σε 72 ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο αριθμός των νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία παρέμεινε σταθερός στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μήνες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr