Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρδίτσα - Οι γάμοι φταίνε για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων υποστηρίζει ο δήμαρχος

Καρδίτσα – Οι γάμοι φταίνε για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων υποστηρίζει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος στην Καρδίτσα, Βασίλης Τσιάκος μίλησε και για την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή.

Στους γάμους όπου δεν κρατήθηκαν τα μέτρα για τον κοροναϊό έριξε την ευθύνη ο δήμαρχος στην Καρδίτσα, Βασίλης Τσιάκος για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή.

«Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να μπει η περιοχή μας στο κόκκινο, μια εξέλιξη που πρέπει να μας προβληματίσει. Παρουσιάστηκε μια κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που έκαναν τα κορονοπάρτι, αλλά έγιναν κάποιοι γάμοι, που ανέβασαν τα ποσοστά» τόνισε ο δήμαρχος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί

Καθημερινά σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, γίνονται rapid test, σε 5-6 σημεία και σε χωριά όπου εντοπίζονται προβλήματα, προσέθεσε, ενώ χαρακτήρισε ικανοποιητικό το επίπεδο εμβολιασμών στην περιοχή, με την Καρδίτσα στην δεύτερη στην περιφέρεια Θεσσαλίας σε ποσοστό εμβολιασμένων, κοντά στο 60%.

Ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχήσουν για να μπουν πάλι στην κανονικότητα, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή απαγορευτικών μέτρων που θα έχουν επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ιδίως και μετά τον Ιανό που πέρασε πέρσι στην περιοχή, ο μεγαλύτερος κυκλώνας των τελευταίων 150 ετών στην Μεσόγειο, σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες. «Το νερό του Ιανού ήταν το διπλάσιο από αυτό που έπεσε στην Γερμανία που πνίγηκαν 300 άτομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος.

Για την αποκατάσταση των ζημιών από τον Ιανό

Στον δήμο Καρδίτσας έχει αποκατασταθεί το 99% των υποδομών που είχαν καταρρεύσει, πλην αυτών που έχει αναλάβει να κάνει το υπουργείο Υποδομών μέσω της ΤΕΡΝΑ, ένα έργο 143 εκατ. που περιλαμβάνει 3 δήμους, με την σύμβαση να αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.

«Η κλιματική αλλαγή δεν μας έχει χτυπήσει απλώς την πόρτα, την έχει γκρεμίσει. Για να μπορέσουμε να πούμε ότι είναι αντιπλημμυρικά θωρακισμένη μια περιοχή χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για έργα που να κρατούν τα νερά στις ορεινές περιοχές».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024