Δ. Παπαστεργίου – Αναγκαία η ενίσχυση Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους
Η ΚΕΔΕ ζητάει ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας με πρόσληψη προσωπικού.
Την πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης για νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία και επανασύσταση της υπηρεσίας στους δήμους που σήμερα δεν διαθέτουν, επανέλαβε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο κ. Παπαστεργίου επαναδιατύπωσε το αίτημα αυτό της ΚΕΔΕ, στη συνάντηση που είχε χθες με το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Ελλάδας. «Είναι αναντίρρητη ανάγκη, λοιπόν, να συσταθεί Δημοτική Αστυνομία, τουλάχιστον στους μεγάλους δήμους και σιγά-σιγά να επεκταθεί στους μικρότερους, γιατί καθημερινά προκύπτουν θέματα, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.
Επίσης, τέθηκε το θέμα της επιστροφής πρώην δημοτικών αστυνομικών στις θέσεις τους, και οι οποίοι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας το 2013, βρέθηκαν να υπηρετούν ως διοικητικοί υπάλληλοι στους δήμους. «Αυτή είναι μία εκκρεμότητα που πρέπει να λυθεί άμεσα» είπε ο κ. Παπαστεργίου.
Πηγή : ΑΜΠΕ
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442