Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google – Τεχνητή νοημοσύνη για τους φωτεινούς σηματοδότες μειώνει τη ρύπανση

Google – Τεχνητή νοημοσύνη για τους φωτεινούς σηματοδότες μειώνει τη ρύπανση

Νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πείραμα στο Ισραήλ που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη της Google για να ελέγχει τα φανάρια στο δρόμο μείωσε κατά 20% την κατανάλωση καυσίμων και τις καθυστερήσεις λόγω κυκλοφορίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να συνεχίσει τις δοκιμές στο Ρίθο ντε Ζανέιρο.

Οι δοκιμές του συστήματος είναι μία από τις πρωτοβουλίες της Google για την κλιματική αλλαγή, τις οποίες ζητούσαν εδώ και καιρό περιβαλλοντικές οργανώσεις και ορισμένοι εργαζόμενοι, αναφέρει το Reuters.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα αποτελέσματα αναζητήσεων στις ΗΠΑ σχετικά με αυτοκίνητα, πτήσεις και ηλεκτρικές εκπομπές θα συνοδεύονται από πληροφορίες για τις εκπομπές άνθρακα.

Για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, οι αναζητήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά θα προβάλλουν στις πρώτες θέσεις περιεχόμενο των Ηνωμένων Εθνών.

Στο Ισραήλ, το πειραματικό σύστημα AI για τους φωτεινούς σηματοδότες δοκιμάστηκε σε τέσσερις τοποθεσίες της Χάιφας και του Μπερ Σαβά. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Τροχαίας στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου οι δοκιμές προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ωστόσο ο Αλεξάνταρ Στενάνοβιτς, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Αναγνώρισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη εξομαλύνει την κυκλοφορία των οχημάτων σε προσομοιώσεις, ωστόσο αμφισβήτησε το κατά πόσο μία εταιρεία χωρίς εμπειρία στο χώρο μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικά την ιδέα.

«Κάθε χρόνο εμφανίζεται κάποιος που ισχυρίζεται ότι κάνει θαύματα» σχολίασε.

Σε μια άλλη περιβαλλοντική πρωτοβουλία της Google στις ΗΠΑ, οι χρήστες των έξυπνων θερμοστατών της Nest, μέλος του ομίλου Alphabet της Google, θα μπορούν να αγοράζουν πιστώσεις ανανεώσιμης ενέργειας για 10 δολάρια τον μήνα, προκειμένου να αντισταθμίζουν τις εκπομπές από συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024