Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς η «κίτρινη» κάρτα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο έγινε «κόκκινη»

Πώς η «κίτρινη» κάρτα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο έγινε «κόκκινη»

Θέμα χρόνου ήταν για τον πρωθυπουργό η απόφαση να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας… διαγραφής ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Γιατί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον αποπέμψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν και, κυρίως, τον… ίδιο τον διαγραφέντα.

Και αυτό, γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός (16/9) από τότε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τον είχε προειδοποιήσει ανοιχτά πως «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Αφορμή για την προειδοποίηση Οικονόμου ήταν το περιστατικό με τη δημοσιοποίηση ονομάτων νηπίων από σχολείο της Αθήνας από τον Κ. Μπογδάνο. Συγκεκριμένα, ο τότε βουλευτής της ΝΔ αναδημοσίευσε άρθρο από την ιστοσελίδα που ανήκε μέχρι το 2019 στον ίδιο, το οποίο περιείχε λίστα με τα ονόματα νηπίων μεταναστών.

Το άρθρο στο συγκεκριμένο σάιτ που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρουσίαζε ως σοκαριστικό τον κατάλογο με τα ονόματα των νηπίων, καθώς τα περισσότερα ήταν παιδιά μεταναστών. Το σάιτ δημοσίευσε τον συγκεκριμένο κατάλογο, όπου φαινόταν και το όνομα της νηπιαγωγού των παιδιών, παρουσιάζοντας ως πηγή τα social media.

Ο Κ. Μπογδάνος αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο άρθρο, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ στη συνέχεια η ιστοσελίδα αφαίρεσε τον κατάλογο από το άρθρο της και έκανε ανάρτηση, στην οποία ανέφερε ότι μπήκε «εκ παραδρομής».

Η «κίτρινη κάρτα»

Στο θέμα της απαράδεκτης ανάρτησης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είχε αναφερθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πόσο μάλλον των ανήλικων. Είναι  αυτονόητο πως όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δε συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ».

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είχε στείλει ένα αυστηρό όσο και ξεκάθαρο μήνυμα μήνυμα, τονίζοντας «ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Όσο για τον Κ. Μπογδάνο, είχε μεν παραδεχθεί το λάθος του, ωστόσο, είχε επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό, εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση στις «ελίτ», τις οποίες είχε κατηγορήσει, λέγοντας ότι «το πραγματικό αυγό του φιδιού επωάζεται εκεί όπου οι ‘ελίτ’ δεν καταδέχονται να στρέψουν το βλέμμα».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι με την υπόθεση της δημοσιοποίησης των ονομάτων των νηπίων είχε ασχοληθεί τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τη ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «παρέχουν κάλυψη» στον βουλευτή.

Η «κόκκινη κάρτα»

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπγδάνου στις εκδηλώσεις μίσους για το Βίτσι, παρουσία και της Χρυσής Αυγής.

Τα όσα είπε στη Βουλή για το ΚΚΕ, τους Τούρκους και τον Γρίβα, όμως, εξόργισαν τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, σε τέτοιο βαθμό που, μέσα σε λίγα λεπτά από την «έκρηξη» Δένδια, ανακοινώθηκε η διαγραφή του Μπογδάνου, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, «ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος».

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό, τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά, το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού, δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Το θερμό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια στη Βουλή

Το περιστατικό που μετέτρεψε την κίτρινη κάρτα σε κόκκινη, ήταν αυτό που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη «σύγκρουση» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ στη Βουλή, αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Εγώ δεν γνωρίζω, κύριε συνάδελφε, ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους, είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι», ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ο Νίκος Δένδιας, «αδειάζοντας» τον γνωστό για τις ακραίες του θέσεις Κ. Μπογδάνο.

Τι είπε ο Μπογδάνος

«Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος, όταν οι πρόγονοί σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε, τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Βίος και… πολιτεία

Ο Κ. Μπογδάνος, πριν ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, «διέπρεπε» στις ακρότητες και ως δημοσιογράφος, που φιλοδοξούσε να έχει μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Μάλιστα, φερόταν στις αρχές του 2019 ότι θα συμπεριληφθεί στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ, ωστόσο, «κόπηκε» με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter περί… τανκς στην ΕΡΤ!

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε σχολιάσει ανάρτηση οπαδού της Χρυσής Αυγής για την ΕΡΤ, που μιλούσε για τανκς στο ραδιομέγαρο, απαντώντας: «Ψηφίστε σωστά και το έχουμε».

Μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η ανάρτηση αυτή, ο K. Μπογδάνος είχε προσπαθήσει να δικαιολογηθεί, με το επιχείρημα ότι απλώς συνέστησε σε έναν χρυσαυγίτη να ψηφίσει ΝΔ.

«Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ, για να πάψει η ασυδοσία της ΕΡΤ. Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου. Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε, ξεχάστε τα», έγραψε στο twitter ο Κ. Μπογδάνος.

Όταν «ξέπλενε τη Χρυσή Αυγή»

Το πρώτο «ξέπλυμα» του Μπογδάνου στους φασίστες της Χρυσής Αυγής έγινε μέσα από την εκπομπή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το Νοέμβριο του 2015. Τότε, είχε αποκαλέσει τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα «ανθρώπινο ράκος» και τη μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, «λυτή».

«Είπαμε για τραμπούκους, η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και – σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο – λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του αντέδρασε. Από την άλλη, μια μάνα – τα είδατε και χθες – είναι λυτή. Και γυρνάει και του λέει δεν θα ησυχάσω αν δεν σε κρεμάσω. Καταλαβαίνετε πως είναι ολίγον κάπως», είχε πει για την μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Είχε προηγηθεί, το 2012, η συνέντευξη που είχε κάνει στον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην εκπομπή του, όπου ουσιαστικά είχε αφήσει τον Μιχολολιάκο να λέει ό,τι θέλει, «ξεπλένοντας» τον φασίστα αρχηγό της Χ.Α.

Sports in

Τι σημαίνουν τα κόκκινα, μπλε και λευκά εισιτήρια στον τελικό του Conference League

Τι σημαίνουν οι συγκεκριμένοι χρωματισμοί στα εισιτήρια του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024