
«Αρσιβαρίστες» οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Το «Σπίτι της Άρσης Βαρών» μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο και στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ενημερώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές για την εξέλιξη των εργασιών και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Μάρκο Κούτρα και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου κα Χαρά Μπράβου, επισκέφθηκε το Ολυμπιακό ακίνητο.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 εξοπλισμένα εργαστήρια για τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ περιβάλλοντος χώρου ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ. που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ευχαρίστησε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, για τη χρηματοδότηση του έργου και τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η μετατροπή του Σπιτιού της Άρσης Βαρών σε κέντρο εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγών στην εικόνα της πόλης. Μαζί με το Κατράκειο που βρίσκεται παραπλεύρως του Πανεπιστημίου, το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδη», το κλειστό Γυμναστήριο και το πολυσήμαντο έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης, ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια πόλη σα τη δική μας για να «απογειώσει» από κάθε άποψη τη λειτουργική ταυτότητα της».
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ
- Μεξικό: Κι άλλη δολοφονία δημοσιογράφου – Η 7η μέσα στο 2026
- Η Ακρόπολη και οι παροχές στους τουρίστες στο μικροσκόπιο της Libération – «Κάποιοι αναγκάζονται να ουρήσουν ανάμεσα στα μάρμαρα»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ζούμε περισσότερο αλλά όχι τόσο υγιείς
- Οι «Χούθι» χτύπησαν δεξαμενόπλοιο της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα – Πιθανώς και δεύτερο


