Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα όντα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή

Όλα τα όντα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή

Ο πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Βλάσσης Σιώμος, έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για την προστασία των ζώων. Ως πρόεδρος και του συνδέσμου για την προστασία του Πεντελικού έχει παλέψει να σώσει ζώα από διάφορες φυσικές καταστροφές και μπορεί να καταλάβει την αξία της ζωής για κάθε πλάσμα της φύσης. Πολλοί αντιμετωπίζουν τα ζώα ως αξεσουάρ είπε και εμείς προσθέτουμε πως αυτοί οι πολλοί καλά θα κάνουν να μην τα ακουμπάνε

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έδωσε το δικό του μήνυμα:

«Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου καθώς όλα τα όντα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδα και προστασία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση. Για κάποιους ανθρώπους δυστυχώς τα ζώα δεν είναι πάρα ένα “αξεσουάρ” για άλλους βέβαια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους. Εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί καθώς κάθε μόλυνση ή καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Η κοινωνία έχει υποχρέωση να προστατεύει τα ανυπεράσπιστα μέλη της. Μόνο μέσα από την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης, μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος, όπου τα ζώα θα τυγχάνουν καλής διαβίωσης.»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά  το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024