Μία ακόμη καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά την ταλαιπωρία που υφίστανται ασθενείς που γίνονται «μπαλάκι» από το νοσοκομείο Αγρινίου προς αυτό του Μεσολογγίου, λόγω έλλειψης χειρουργού από τα επείγοντα, κάποιες ώρες σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει αναγνώστης του karvasaras.gr, συγγενικό του πρόσωπο χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μετά από γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και χειρουργικό.

Ο ασθενής από περιοχή του Αγρινίου παρελήφθη από ασθενοφόρο αλλά μετά από οδηγίες που φαίνεται ότι έλαβε το πλήρωμα, αντί να μεταφερθεί προς το νοσοκομείο Αγρινίου, άρχισε να κατευθύνεται προς αυτό του Μεσολογγίου καθώς δεν εφημέρευε χειρουργός στα επείγοντα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως υποστηρίζει ο συγγενής, ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν στην Κλεισούρα, το πλήρωμα ενημερώθηκε από το νοσοκομείο Μεσολογγίου ότι παρά τη γνωμάτευση του ιδιώτη, θα έπρεπε αρχικά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου για να γίνει διάγνωση της κατάστασης και μόνο αν κρινόταν εκεί πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι χειρουργικής φύσεως, τότε θα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου στο οποίο εφημέρευε χειρουργός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι και βάσει του κανονισμού, κάθε έκτακτο περιστατικό πρέπει να μεταφέρεται στον πλησιέστερο υγειονομικό σταθμό (στην προκειμένη περίπτωση στο νοσοκομείο Αγρινίου) και έπειτα να μεταφέρεται όπου κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Τελικά, μετά την πρώτη εξέταση που έγινε στον ασθενή, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Αγρινίου, παρέμεινε για περεταίρω διερεύνηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο