Σε συλλέκτη θα καταλήξει η ρέπλικα της πρωτότυπης LP 500 που αναδημιουργήθηκε από το Polo Storico της Lamborghini, αναδομώντας ουσιαστικά την πρώτη Countach.

H ιταλική φίρμα αποφάσισε πριν καιρό να αναδημιουργήσει το πρώτο -κυριολεκτικά-  δείγμα γραφής μιας από τις χαρακτηριστικότερες Lamborghini και φυσικά εκπλήρωσε την υπόσχεσή του. Ο λόγος για την πρωτότυπη Countach LP 500 η οποία ανέλαβε να συστήσει το μοντέλο από την έκθεση της Γενεύης το μακρινό 1971 και στη συνέχεια… αυτοκαταστράφηκε κατά κάποιον τρόπο, καθώς έπαψε να υπάρχει τρία χρόνια αργότερα ως απόρροια δοκιμών πρόσκρουσης.

Mε αφορμή τα 50ά γενέθλια του μοντέλου, ανατέθηκε στο Polo Storico η αναπαραγωγή εκείνου του πρώτου αντιτύπου, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε εσχάτως δεν θα τοποθετηθεί στο μουσείο της Sant’ Agatta αλλά θα καταλήξει στα χέρια κάποιου εκλεκτικού συλλέκτη η ταυτότητα του οποίου φυσικά παραμένει άγνωστη.

Για την ακρίβεια, όπως αποκαλύπτει η ιταλική φίρμα, ο συλλέκτης ήρθε σε επαφή με την φίρμα το 2017 με το παράδοξο αίτημα της αναδημιουργίας της πρώτης πρωτότυπης Countach και η Lamborghini αποφάσισε να δεχτεί την πρόκληση, σχεδιάζοντας τα αποκαλυπτήρια του επίμαχου μοντέλου να συμπέσουν με τα 50ά γενέθλια του.

Αναμενόμενα, η αναγεννημένη Countach LP 500 δημιουργήθηκε με βάση τα blueprints του αρχικού μοντέλου, ενώ για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικά μέρη και ανταλλακτικά εκ των οποίων ορισμένα μεταχειρισμένα και επισκευασμένα ενώ αυτά που έλειπαν κατασκευάστηκαν εξαρχής με αφετηρία τις αρχικές προδιαγραφές. Η όλη διαδικασία απαίτησε σύμφωνα με τις συστάσεις 25.000 εργατοώρες.

Για την αναπαραγωγή του πλαισίου και των ακριβών αναλογιών του μοντέλου χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο το σασί της LP 400, της μετέπειτα έκδοσης παραγωγής της Countach που εμφανίστηκε το 1974, το οποίο σαρώθηκε με τρισδιάστατο σαρωτή και στη συνέχεια, αναπροσαρμόστηκε προκειμένου να ανταποκρίνεται στην LP 500. Αυτή και μόνο η διαδικασία χρειάστηκε 2.000 εργατοώρες.

Ενδεικτική της πιστότητας στο αρχέτυπο είναι ότι η συλλεκτική από κάθε άποψη νέα LP 500 αξιοποιεί ακόμα και ρέπλικες των ελαστικών Pirelli τα οποία «φορούσε» το εκθεσιακό πρωτότυπο του 1971. Το ίδιο ισχύει και για την απόχρωση με την ονομασία Giallo Fly Speciale η οποία προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα στο πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της Lamborghini ώστε να συμπίπτει επακριβώς με το χρώμα εκείνου του αυτοκινήτου.

H Lamborghini δεν έχει αποκαλύψει το τίμημα το οποίο έχει κληθεί να καταβάλει ο συλλέκτης που ζήτησε την αναγεννημένη LP 500, ωστόσο κρίνοντας από την τιμή των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε ένα από τα 112 αντίτυπα της σύγχρονης Countach LPI-800-4 με βάση την Aventador, το ποσό προδιαγράφεται ιδιαζόντως αστρονομικό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr