Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΚ με κατοστάρα (103-78)

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΚ με κατοστάρα (103-78)

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την ΑΕΚ και έφτασε στη νίκη με 103-78, στέλνοντας με το «καλημέρα» το μήνυμα για τις διαθέσεις του στο πρωτάθλημα.

Για τρία δεκάλεπτα η ΑΕΚ ήταν άκρως ανταγωνιστική στο παιχνίδι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, αλλά οι ερυθρόλευκοι πάτησαν… γκάζι στην τέταρτη περίοδο και διέλυσε τους κιτρινόμαυρους με 103-78.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν συνηθίσει τους φιλάθλους τους στις 25αρες, καθώς μετά τη νίκη με 75-50 επί της Μπασκόνια στην πρεμιέρα της Euroleague, σειρά πήρε αυτή επί της ομάδας του Δέδα για το πρώτο παιχνίδι της Basket League.

Απολαυστικοί οι ερυθρόλευκοι στα τελευταία δέκα λεπτά, μετατρέποντας το 72-64 σε 103-78 με σχετική άνεση. Ο Βεζένκοφ ήταν ο πρωταγωνιστής για άλλο ένα παιχνίδι, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 27 πόντους, με τον Παπανικολάου να προσθέτει άλλους 14.

Για την ΑΕΚ, ξεχώρισαν οι Γέλοβατς με 21 πόντους και Γκρίφιν με 15. Η Ένωση έδειξε καλά στοιχεία για 30΄, αλλά οι απουσίες και το μικρό ροτέισον την λύγισαν και ήρθε ως συνέπεια αυτό το πα

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στα πρώτα λεπτά, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι υψηλός.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 15-7 στο 5΄ , με τον Βεζένκοφ να σημειώνει 9 πόντους.

Είναι χαρακτηριστικό πως υπέπεσαν σε 5 λάθη συνολικά, με την ΑΕΚ όμως να καταφέρνει να μένει κοντά, αντιδρώντας όπως έπρεπε τις δύο φορές που έμεινε πίσω στο σκορ με οχτώ πόντους.

Έτρεξε ένα σερί 10-0, πήρε το προβάδισμα με 19-21, αλλά ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με 23-21.

Ο Γέλοβατς ξεχώρισε με 3/3 σουτ και 7 πόντους για την ΑΕΚ, με τον Ουόκαπ να ολοκληρώνει με 4 ασίστ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο, με την Ένωση να στηρίζεται στον Κίνο Κολόμ και να προηγείται ακόμα και με τέσσερις στο 13΄ (26-30).

Η συνέχεια όμως ανήκε στον Μακίσικ, ο οποίος με οχτώ σερί πόντους και άλλους δύο του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 10-2 και προηγήθηκε με εφτά (39-32).

Και πάλι όμως η ΑΕΚ αντέδρασε και βρίσκοντας συνεχώς σκορ στην επίθεση, πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω μόνο με έναν πόντο (44-43).

Η εικόνα έμεινε απαράλλαχτη και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τον ρυθμό του στην άμυνα και να προσπαθεί να επιβληθεί της ΑΕΚ.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 59-53, αλλά η Ένωση ήταν και πάλι εκεί. Ο Γέλοβατς συνέχισε να «πυροβολεί», κρατώντας την ομάδα του Δέδα στη διεκδίκηση του αγώνα.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός «έκρυβε» και άλλο ένα ξέσπασμα. Ο Βεζένκοφ ανέβασε «στροφές», ο Παπανικολάου σκόραρε πίσω από την γραμμή του τριπόντου και ο Σλούκας με μακρινό δίποντο έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα εννέα πόντων στους γηπεδούχους (70-61).

Ο Γκρίφιν μείωσε στους έξι, αλλά και πάλι ο Έλληνας γκαρντ με δύο βολές, έγραψε το σκορ δεκαλέπτου (72-64).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία περίοδο με στόχο να απλοποιήσει τα πράγματα, χτυπώντας στο μικρό ροτέισον της ΑΕΚ και ανεβάζοντας κατακόρυφα την πίεσή του.

Οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν σκορ με μεγάλη συχνότητα και ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (76-64, 32΄).

Η Ένωση έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και μοιραία η απόσταση με τον Ολυμπιακό μεγάλωνε συνεχώς.

Στο 34΄ πέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 20 με καλάθι του Μάρτιν (91-70) και από εκεί και έπειτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν επίδειξη δύναμης, φτάνοντας στη νίκη με 103-78.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024