Αυστραλία – 2.355 νέες μολύνσεις κοροναϊού – Συνεχίζεται ο εμβολιασμός του πληθυσμού
Το 55% των Αυστραλών είχαν πλήρως εμβολιαστεί έως την 1η Οκτωβρίου και σχεδόν το 80% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.
Η Αυστραλία ανακοίνωσε 2.355 νέες μολύνσεις της παραλλαγής Δέλτα του κοροναϊού σήμερα, καθώς συνεχίζεται η ώθηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας προκειμένου να τερματιστούν τα λοκντάουν και να επιτραπεί να ξανανοίξουν τα σύνορα.
Μια απαγόρευση που ισχύει για 18 μήνες στα διεθνή ταξίδια αναμένεται να αρθεί σταδιακά από τον επόμενο μήνα για ορισμένες πολιτείες όταν το 80% των ανθρώπων ηλικίας 16 ετών και άνω θα έχουν πλήρως εμβολιαστεί.
Το 55% των Αυστραλών είχαν πλήρως εμβολιαστεί έως την 1η Οκτωβρίου και σχεδόν το 80% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.
Η πολιτεία της Βικτόρια, η οποία κατέγραψε ρεκόρ 1.488 νέων μολύνσεων COVID-19 σήμερα, διέταξε χθες Παρασκευή περίπου ένα εκατομμύριο εργαζομένους σε διάφορους τομείς να λάβουν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19 έως τις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται.
Η πολιτεία, όπου ζει περίπου το ένα τέταρτο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας, βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν από τις 5 Αυγούστου.
Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που προσπαθεί να καταπολεμήσει τη μεγαλύτερη έξαρση της Δέλτα στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα 813 μολύνσεις και δέκα θανάτους. Σχεδόν το 88% του πληθυσμού της πολιτείας που μπορεί να λάβει ένα εμβόλιο έχει εν μέρει εμβολιαστεί και το 65% έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Το Σίδνεϊ, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, βρίσκεται σε λοκντάουν από τις 26 Ιουνίου, με ορισμένους περιορισμούς να προγραμματίζεται να αρθούν στις 11 Οκτωβρίου και περισσότερους, αργότερα αυτό τον μήνα.
Η Νέα Νότια Ουαλία αναμένεται να είναι η πρώτη πολιτεία που θα ανοίξει πλήρως όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων θα έχει φθάσει το 80%, όμως οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των μολύνσεων αναμένεται να αυξηθεί και τα νοσοκομεία θα βρεθούν υπό πίεση καθώς η Αυστραλία μαθαίνει να ζει με την COVID-19.
Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορα τον Μάρτιο του 2020. Από τότε μόνο ένας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει άδεια να φύγει από τη χώρα για σημαντικούς επιχειρηματικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους.
Οι αρχές έχουν επιτρέψει σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους να επιστρέψουν από το εξωτερικό, όμως βάσει αυστηρών ποσοστώσεων, ενώ όσοι επιστρέφουν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για διάστημα 14 ημερών με δικά τους έξοδα.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΔΝΤ: Επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΕΕ ότι αγνοούν προειδοποιήσεις για επιδοτήσεις ενέργειας
- Την πλήρη αποκατάσταση γέφυρας ανακοίνωσε ο Δήμος Πηνειού
- Σε νέο, πιο προσβάσιμο χώρο η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά
- Το σούπερ-γιοτ που αγνόησε τον πόλεμο
- Η Ευρώπη στο περιθώριο των «mega deals»
- Πρεμιέρα στα play offs στη Stoiximan GBL με ΠΑΟΚ – Περιστέρι Betsson
- Στη Νέα Υόρκη για την Ομογένεια η Δήμαρχος Λήμνου
- Αλεξανδρούπολη: «Μπαμπά θα με αγαπάς ακόμη;» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 5χρονου που κακοποιήθηκε σε νηπιαγωγείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442