Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυρτώ της Πάρου – Συγκλονίζει η μητέρα της - «Ζητάει για να ζήσει, όχι για να καλοπεράσει»

Μυρτώ της Πάρου – Συγκλονίζει η μητέρα της – «Ζητάει για να ζήσει, όχι για να καλοπεράσει»

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, που στέκεται φύλακας άγγελος στο πλευρό της, συγκλονίζει με δηλώσεις της - Τι αναφέρει για την άρνηση κλινικής στη Γερμανία να τους δεχτεί

Εννιά χρόνια μετά, η Μυρτώ συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά» μετά τη βάναυση κακοποίηση που δέχτηκε σε περιοχή της Πάρου.

Ολά αυτά τα χρόνια η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, στέκεται φύλακας άγγελος στο πλευρό της.  Η Μυρτώ ήταν 15 ετών, όταν είχε πάει με την οικογένειά της στην Πάρο για διακοπές. Ήταν 22 Ιουλίου 2012, όταν έφυγε μόνη της για μια βόλτα στην παραλία όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 21χρονο κηπουρό ξενοδοχείου της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια την είχε αφήσει ημίγυμνη, βαριά χτυπημένη και σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια παραλίας.

Οι τραυματισμοί που της προκάλεσε, την άφησαν με μόνιμη αναπηρία. Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο.

«Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο δεν μας δέχονται»

Μιλώντας στο Eleftherostypos.gr η μητέρα της άτυχης κοπέλας ανέφερε για την πορεία της υγείας της κόρης της: «Από τον περασμένο Νοέμβριο άρχισε η επιδείνωση, από τον Ιούνιο είναι εμφανής με διάφορα προβλήματα. Αυτό είναι που με ανησυχεί, πονάει, υποφέρει και δεν μπορώ να της προσφέρω τίποτα».

Ερωτηθείσα σχετικά με την άρνηση της κλινικής στη Γερμανία να δεχθεί τη Μυρτώ για θεραπεία, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι και συμπλήρωσε: «Εμείς θα πάμε στη Γερμανία με δικά μας έξοδα, άρα ως ιδιώτες και αυτό είναι το περίεργο γιατί δεν μας δέχονται ως ιδιώτες από τη στιγμή που η εν λόγω κλινική είναι ιδιωτική. Είναι κλινική που ασχολείται αποκλειστικά με εγκέφαλο και νωτιαίο μυαλό. Για ποιο λόγο, λοιπόν, μια ιδιωτική κλινική που σκοπός της είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ασθενείς με το αντίστοιχο αντίτιμο δεν μας δέχεται», διερωτάται και συνεχίζει: «Επίσης γνωρίζω ότι έχουν γίνει δεκτοί και άλλοι Έλληνες. Για κάποιον λόγο ο δρόμος έχει κλείσει. Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο δεν μας δέχονται, δεν πάει κάπου το μυαλό μου».

Αναφορικά τώρα με τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφεί μετά την επικοινωνία που είχε η μητέρα της Μυρτούς με τον υπουργό Υγείας τόνισε ότι: «O κ. Πλεύρης μου είπε ότι θα προσπαθήσει με την ιδιότητά του ως υπουργός και μέσα από τις αρμοδιότητες που έχει να βοηθήσει προκειμένου να μεταφερθεί η Μυρτώ στην κλινική» και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία αναλαμβάνει την Μυρτώ».

Διαβάστε ακόμη: Πλεύρης για Μυρτώ – Η πολιτεία δίπλα της ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία

«Η Μυρτώ ζητάει για να ζήσει, δεν ζητάει για να καλοπεράσει»

Η μητέρα της Μυρτούς μίλησε για μια ακόμη μάχη που καλούνται να δώσουν ως οικογένεια, αυτή τη φορά σε δικαστικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αρνήθηκε να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης, αφού έκρινε ότι το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση από τον αλλοδαπό δράστη. Η μητέρα της Μυρτούς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν δεν δικαιωθεί, δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως εξηγεί η κυρία Κοτρώτσου είναι έτοιμη να εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα, «δεν το επεδίωξα εγώ, το επεδίωξαν αυτοί που κάνουν τους νόμους…»  και προσθέτει: «Η Μυρτώ ζητάει για να ζήσει, δεν ζητάει για να καλοπεράσει γιατί ήδη η ζωή της έχει σταματήσει. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά που κάνουν οι συνομήλικοί της, έχει περάσει εννιά χρόνια στα νοσοκομεία κατάκοιτη. Φανταστείτε ένα παιδί 15 ετών που περπατούσε, που μιλούσε και τώρα βρέθηκε… στη σιωπή. Να μην μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθει για εννιά χρόνια, να είναι φιμωμένη».

Σημειώνεται ότι το όλο θέμα της αποζημίωσης που διεκδικούν η 24χρονη κοπέλα και η οικογένειά της θα κριθεί οριστικά από το ΣτΕ στις 4 Οκτωβρίου.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή η κα Κοτρώτσου εξέφρασε τον φόβο και την αγωνία της για το μέλλον του παιδιού της, «ο χειρότερος εφιάλτης μου, να φεύγεις από τη ζωή και να έχεις αυτήν την αγωνία… τι θα γίνει το παιδί που αφήνεις πίσω σου. Να μην έχεις το δικαίωμα να πεθάνεις ήρεμα».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024