Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Διοξίνες και φουράνιο στον ουρανό του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Διοξίνες και φουράνιο στον ουρανό του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου ζητάει την άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας και της Περιφέρειας Αττικής, διότι όπως υποστηρίζει στη περιοχή του Ελαιώνα πραγματοποιείται καύση καλωδίων και μολύνεται η ατμόσφαιρα. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ζητάμε τη  παρέμβασή σας για να σταματήσει η ρυπογόνος αυτή διαδικασία η οποία βλάπτει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον»

Επιστολές  απέστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και στον Περιφερειάρχη Αττικής για την παράνομη καύση καλωδίων στην περιοχή του Ελαιώνα

Με αφορμή καταγγελίες πολιτών του Ταύρου για παράνομη καύση καλωδίων στην περιοχή Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ζήτησε με επιστολή του από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα κ. Δήμητρα Νάνου την παρέμβασή τους.

Και αυτό γιατί η καύση καλωδίων εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από την  έκλυση στην ατμόσφαιρα επικίνδυνων ουσιών, επιβλαβών για την υγεία και των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ταύρου.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζητάμε τη  παρέμβασή σας για να σταματήσει η ρυπογόνος αυτή διαδικασία η οποία βλάπτει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Και αυτό γιατί η καύση των καλωδίων απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα διοξίνες και φουράνια γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη ενέργεια ιδιαίτερα επικίνδυνη και πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Είχε προηγηθεί επιστολή του Δημάρχου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας με την οποία ζητούσε τη διεξαγωγή ελέγχων για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Α.Τ. Μοσχάτου και το Δήμο Αθηναίων. Τόνισε ότι η περιοχή της Δ.Ε. Ταύρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται τεράστιες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική αρχή, θέσαμε ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στον Δήμο μας, προβαίνοντας, σε ό,τι αφορά την καύση καλωδίων, στις ενέργειες που κρίναμε αναγκαίες προς κάθε κατεύθυνση για την εξάλειψη του φαινομένου με θετικά αποτελέσματα.

Μετά την  πρόσφατη ενημέρωση μας για την επανεμφάνιση  του προβλήματος της καύσης καλωδίων απευθυνθήκαμε με επιστολές μας στον Υπουργό Περιβάλλοντος, στον Περιφερειάρχη Αττικής, στην Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα, στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, στη Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, στο Αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου-Ταύρου και στον Δήμο Αθηναίων ζητώντας την άμεση παρέμβαση τους για τη διεξαγωγή ελέγχων.

Τέλος ζήτησα από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας να προβεί στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Για μας η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος αποτελεί πρώτιστο καθήκον και ηθική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες».

Sports in

Πότε έρχεται στην Αθήνα η Φιορεντίνα για τον τελικό

Οι Ιταλοί μετρούν αντίστροφα για τον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024