Οι πόλεις που θέλουν να επισκεφτούν οι περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο είναι αυτές που μάλλον έχετε κατά νου:

Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Πράγα, Δουβλίνο, Ρώμη, Βερολίνο.

Μέσα στις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης, βρίσκεται φυσικά και η Αθήνα!

Σε γενικές γραμμές, η Σκανδιναβία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δυτική Ευρώπη είναι οι πιο ακριβές περιφέρειες στην Ευρώπη, όλες τις εποχές του χρόνου.

Σύμφωνα με τον δείκτη κόστους ζωής, οι πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη είναι η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και η Φινλανδία.

Οι χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων τείνουν να είναι περισσότερο οικονομικές για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι σε αυτές.

Οι φθηνότερες χώρες είναι: Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία, Λευκορωσία, Τουρκία, Σερβία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Αλβανία.

Εκεί μπορείτε να ταξιδέψετε οικονομικά όλο τον χρόνο! Το φθινόπωρο στα Βαλκάνια είναι μαγευτικό. Σκεφτείτε ζεστό καφέ στην κεντρική πλατεία της Σόφιας ή περατζάδα στην Ιστικλάλ της Istanbul.

Η μελαγχολία του φθινοπώρου ταιριάζει στην Πόλη

H κατάλληλη εποχή για ένα ταξίδι απολαυστικό

Αν θέλετε ευχάριστο καιρό, αλλά λιγότερα πλήθη από την καλοκαιρινή υψηλή περίοδο, σκεφτείτε επίσης να ταξιδέψετε την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο: τον Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Ο Μάρτιος και ο Νοέμβριος μπορεί επίσης να είναι καλές περιπτώσεις, αν και για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο γιορτάζετε το Χριστιανικό και το Καθολικό Πάσχα που σημαίνει ότι μπορεί μα πετύχετε κλειστά καταστήματα λόγω των εορτών.

Το Νοέμβριο πολλές πόλεις είναι αρκετά γεμάτες με τουρίστες λόγω της επερχόμενης εορτής των Χριστουγέννων, αλλά ιδανικές για τα γιορτινά σας ψώνια.

Η υψηλή σεζόν σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, όπως και οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Χαμηλή περίοδος είναι από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο-εξαιρουμένων των αργιών.

Όλοι οι υπόλοιποι ενδιάμεσοι μήνες θεωρούνται μεσαίας επισκεψιμότητας αν και πολύ τουριστικές περιοχές είναι γεμάτες και τότε.

Ποιος είναι ο φτηνότερος μήνας για να πετάξετε στην Ευρώπη;

Γενικά, η φθηνότερη περίοδος για να πετάξετε προς οποιαδήποτε πόλη στην Ευρώπη είναι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο στις αρχές και τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο στις αρχές.

Κλείστε τα εισιτήριά σας όσο προλαβαίνετε!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr