Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ριζοσπαστική πολιτική των Αυστριακών - Απεριόριστα ταξίδια στη χώρα με... 3 ευρώ την ημέρα

Η ριζοσπαστική πολιτική των Αυστριακών – Απεριόριστα ταξίδια στη χώρα με… 3 ευρώ την ημέρα

Το νέο πανεθνικό Klimaticket (κλιματικό εισιτήριο) θα χρηματοδοτείται από τους φόρους και θα αυξήσει τη χρήση των ΜΜΜ στην Αυστρία

Ενα νέο μέτρο ανακοίνωσε την Πέμπτη η αυστριακή «υπερυπουργός» Λεονόρε Γκεβέσλερ, στο πλαίσιο ριζοσπαστικής πολιτικής που έχει στόχο την απανθρακοποίηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, με 3 ευρώ την ημέρα οι Αυστριακοί θα μπορούν να ταξιδεύουν παντού μέσα στη χώρα, με αστική ή υπεραστική δημόσια συγκοινωνία, από την 1η Νοεμβρίου.

Το νέο πανεθνικό Klimaticket (κλιματικό εισιτήριο) θα χρηματοδοτείται από τους φόρους και θα αυξήσει τη χρήση των ΜΜΜ στην Αυστρία. Το ετήσιο εισιτήριο θα κοστίζει 1.095 ευρώ και θα καλύπτει μεταφορές με τρένα, μετρό και λεωφορεία εντός και εκτός πόλεων, οπουδήποτε στη χώρα.

Για την Γκεβέσλερ, υπουργό Κλιματικής Δράσης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κινητικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας και τους Πράσινους της Αυστρίας, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς, το στοίχημα είναι η προώθηση της περιβαλλοντικής ατζέντας μετά από μήνες στασιμότητας.

Λόγω της πανδημίας, αλλά και της απροθυμίας του Κουρτς να προωθήσει πολιτικές των Πρασίνων, το κόμμα έχει υλοποιήσει προς το παρόν ελάχιστες από τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Για αυτό και η Γκεβέσλερ δήλωσε, στη συνέντευξη Τύπου: «Νομίζω ότι μπορείτε να δείτε πόσο ευτυχισμένη είμαι σήμερα. Είναι μία μεγάλη ημέρα για το κλίμα και τις συγκοινωνίες».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024