Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί να κάνει την έκπληξη η Βιλερμπάν

Μπορεί να κάνει την έκπληξη η Βιλερμπάν

Η Βιλερμπάν είναι μια νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο και την νέα χρονιά στην Euroleague θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Η Γαλλία πλέον θα έχει δύο εκπροσώπους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ. Μετά την είσοδο της Μονακό, και η Βιλερμπάν θα βρίσκεται στην Euroleague για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Την περσινή σεζόν η γαλλική ομάδα δεν κατάφερε να κάνει και πολλά καθώς τερμάτισε στην 14η θέση με ρεκόρ 13-21. Στην αρχή της χρονιάς ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα κορωνοϊού και δεν κατάφερε να δείξει την δυναμική της στη διοργάνωση.

Έγιναν αρκετές προσθαφαιρέσεις το φετινό καλοκαίρι και σίγουρα θα είναι μία πιο ανταγωνιστική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, αποτελώντας ένα δύσκολο εμπόδιο για κάθε αντίπαλο.

Πόσο άλλαξε με πέρυσι

Οι αλλαγές στην ομάδα της Βιλερμπάν ήταν αρκετές και αυτό το καλοκαίρι. Δέκα παίκτες ήρθαν στην πόλη της Λιόν, με άπαντες να πληρούν τα στοιχεία που απαιτούνται στο τρόπο παιχνιδιού της Βιλερμπάν.

Η Βιλερμπάν αυτό το καλοκαίρι απέκτησε ίσως το νούμερο ένα ανερχόμενο νέο παίκτη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αυτός δεν είναι άλλος από τον 17χρονο Βίκτορ Γουεμπανιάμα που ίσως σύντομα να βρεθεί και στο ντραφτ του NBA. Ακόμα αποκτήθηκαν οι Κρις Τζόουνς,  Ρέιμαρ Μόργκαν, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιουσουφά Φαλ, Βίκτορ Γουεμπανιάμα, Τζέιμς Γκίστ, Ντίλαν Οσετκόφσκι και Έλι Οκόμπο.

Αποχώρησαν οι Νόρις Κόουλ, Ισμαέλ Μπακό, Μουσταφά Φαλ, Γκέρσον Γιαμπουσελέ, Ντέρικ Γουόλτον, Κεβάριους και ο Αμίν Νουά.

Το ρόστερ

Προπονητής


Στο τιμόνι της Βιλερμπάν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται ο Τι Τζέι Πάρκερ, ο αδερφός του Τόνι ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας.

Την περσινή σεζόν ο Πάρκερ λόγω των προβλημάτων που είχε η ομάδα δεν μπόρεσε να δείξει πλήρως την δουλειά του και την φετινή χρονιά ευελπιστεί πώς θα καταφέρει να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο που δεν θα φοβάται καμία ομάδα και θα παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος.

Το αστέρι

Το φετινό ρόστερ της βιλερμπάν δεν διαθέτει κάποιο μεγάλο όνομα και ούτε έχει έναν ηγέτη ο οποίος θα μπορέσει να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του αλλά βασίζεται σε νέους και αθλητικούς παίκτες με ταλέντο. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν ίσως είναι οι δύο πιο παλιοί της ομάδας ο Ντέιβιντ Λάιτι και ο Αντουάν Ντιό.

Σε μία νέα και αθλητική ομάδα όπως είναι η Βιλερμπάν σίγουρα θα βρει χρόνο συμμετοχής και ο 17χρονος Βίκτορ Γουεμπανιάμα που αποκτήθηκε φέτος και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού μπάσκετ και με προοπτική να βρεθεί στο ΝΒΑ.

Που μπορεί να φτάσει

Ξεκάθαρο είναι ότι η Βιλερμπάν θέλει να κάνει μία αρκετά καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι και να ξεπεράσει τις 13 νίκες. Σίγουρα δεν είναι μία ομάδα που μπορεί εύκολα να μπει στην οκτάδα αλλά και από την άλλη πλευρά δεν θέλει να γίνει και η ομάδα που θα μετατραπεί από τους αντιπάλους της σε σάκο του μποξ, οι οποίοι θα παίρνουν εύκολα της νίκης απέναντι της.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024