Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακή βραδιά και ήττα του Παναθηναϊκού στο Μονακό (75-63)

Κακή βραδιά και ήττα του Παναθηναϊκού στο Μονακό (75-63)

Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε στο Πριγκιπάτο, η Μονακό τον νίκησε με 75-63 και οι πράσινοι μπήκαν με το… αριστερό στη νέα σεζόν της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… αριστερό τη φετινή του πορεία στη Euroleague, καθώς πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, κυρίως επιθετικά και έδωσε στη Μονακό την ευκαιρία να διατηρεί συνεχώς διψήφιες διαφορές και να φτάνει στο τέλος, εύκολα στη νίκη με 75-63.

Οι Μονεγάσκοι έδειξαν με το «καλημέρα» πως βρίσκονται στη διοργάνωση για να διεκδικήσουν πράγματα, ενώ από την άλλη οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φανούν αντάξιοι και φανέρωσαν αρκετά από τα προβλήματα που υπάρχουν στο ρόστερ.

Ο Μάικ Τζέιμς «τιμώρησε» τη παλιά του ομάδα με 11 πόντους (1/6 τρίποντα), με τον Ντανίλο Άντζουσιτς να κάνει την πραγματική διαφορά με 17 πόντους (4/4 τρίποντα). Λι, Μοτεγιούνας και Χολ ήταν επίσης διψήφιοι και απέδειξαν τον τρομερό πλουραλισμό που υπήρχε στην επίθεση των γηπεδούχων.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Παπαπέτρου τελείωσε με 16 πόντους (7/16 σουτ), με τον Ντάριλ Μέικον να τον ακολουθεί με 13, αν και οι περισσότεροι πόντοι επετεύχθησαν όταν τα πάντα είχαν κριθεί.

Ο Μάικ Τζέιμς φρόντισε να δείξει με το «καλημέρα» τις άγριες διαθέσεις του και με πέντε προσωπικούς πόντους δημιούργησε σκορ στο παιχνίδι.

Η Μονακό, με τον ενθουσιασμό που τη συνόδευε, μπήκε καλύτερα στον αγώνα και με τρίποντο του Βέστερμαν πήρε προβάδισμα πέντε πόντων στο 5΄ (13-7).

Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος, σουτάροντας με 3/9, ενώ ο Πέρι είχε προλάβει να υποπέσει σε δύο λάθη.

Ωστόσο, κατάφερε με ένα σερί 7-0 να ρίξει τη διαφορά στον πόντο (15-14).

Τον ρόλο του Τζέιμς ανέλαβε ο Άντζουσιτς, με τον Σέρβο να οδηγεί στο σκορ τη Μονακό και το δεκάλεπτο να κλείνει στο 22-15.

Οι Μονεγάσκοι σούταραν με 8/14 εντός παιδιάς, ενώ ο Παναθηναϊκός με 6/16.

Το ακόμα πιο αξιοσημείωτο ήταν οι 0 ασίστ σε 10΄ παιχνιδιού για τους πράσινους.

Ο Τόμας στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (25-15), με τη μέγιστη να φτάνει δύο φορές στους 13 (30-17 στο 12΄ , 37-24 στο 16΄).

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του στην άμυνα, «σίγησε» τον Τζέιμς, αλλά το πρόβλημα μετατέθηκε στην επίθεση.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Παπαπέτρου, αλλά η αστοχία ήταν εμφανής. Το ημίχρονο έκλεισε στο 38-28 για τη Μονακό, με τους πράσινους να συνεχίζουν άσχημα στον τομέα της δημιουργίας.

Το τριφύλλι μετά από 20΄ αγώνα είχε 1 ασίστ για 5 λάθη, με τους γηπεδούχους να έχουν 10 για 3.

Ο Άντζουσιτς οδήγησε με 10 πόντους για τη Μονακό, με τον Παπαπέτρου να έχει 12 για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι είχαν 1/7 τρίποντα, τη στιγμή που οι Μονεγάσκοι σούταραν με 6/13.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τη Μονακό να ανεβάζει τη διαφορά στους 14 (42-28, 22΄). Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ζωής και με τρίποντο του Σαντ Ρος μείωσε για τελευταία φορά την απόσταση σε μονοψήφιο νούμερο (42-33, 23΄).

Από εκεί και πέρα όμως ακολούθησε ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν τον ρυθμό τους, έβαλαν τα σουτ, με τους πράσινους να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Στο 28΄. ο Βέστερμαν έστειλε τη διαφορά στους 17 (56-39), με τους πράσινους να τη μειώνουν στο 30΄ στους δώδεκα (56-44). \

Η τέταρτη περίοδος, ήταν η τελευταία περίοδος του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά η Μονακό φρόντισε να κάνει το βράδυ ακόμα πιο εφιαλτικό για την ομάδα του Πρίφτη.

Με μπροστάρη τον Μοτεγιούνας, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 20 και έπιασε την ύψιστη τιμή της στο 36΄, με τον Λι να κάνει το 73-51.

Τα πάντα είχαν κριθεί, αλλά ο Παναθηναϊκός ήθελε να κλείσει με καλύτερες εντυπώσεις τον αγώνα και έτρεξε ένα σερί 12-2 για να διαμορφώσει το τελικό 75-63.

Οι πράσινοι τελείωσαν με 7 ασίστ και 8 λάθη, τη στιγμή που τα νούμερα της Μονακό στις ίδιες κατηγορίες ήταν 18-7.

Πολύ κακό παιχνίδι από τους Πέρι και Νέντοβιτς, οι οποίο είχαν συνολικά 0/17 σουτ.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024