Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
5+1 λόγοι που λατρεύουμε να μισούμε το Bachelor

5+1 λόγοι που λατρεύουμε να μισούμε το Bachelor

Κανείς δεν το βλέπει «αυτό το πράμα», αλλά τα νούμερα λένε άλλα

Πολύς λόγος από πέρσι γίνεται για το Bachelor.

Φέτος, όμως, παρά το ότι ο Παππάς δεν έχει την γλύκα και την χάρη του Βασιλάκου (sic) οι συζητήσεις για το ριάλιτι τρόμου  έρωτα έχουν παραφουντώσει.

Διαδικτυακό ψήφισμα κυκλοφορεί τις τελευταίες δύο ημέρες (από 27/9) στο Avaaz, με στόχο να συγκεντρωθούν υπογραφές για να σταματήσει η προβολή του.

«Το The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτέμβριο του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του ψηφίσματος. Και συνεχίζουν:

«Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα.

Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία.»

Αυτό, φυσικά, παρά τις καλές του προθέσεις πετυχαίνει ακόμα μεγαλύτερη διαφήμιση για το Bachelor. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν άπειροι τρόποι να το δει κανείς: ο ένας είναι ο συμβατικός, ο από τηλεοράσεως. Και ο άλλος είναι μέσα από χιουμοριστικά βίντεο γνωστών σάιτ, μέσα από διανοουμενίστικα άρθρα που το στηλιτεύουν, μέσα από ψηφίσματα που αποπειρώνται να το ακυρώσουν.

Δηλαδή, εν ολίγοι, πράγματι η μισή και βάλε Ελλάδα όχι απλώς ξέρει τι είναι Bachelor και Παππάς, αλλά και τι είναι «κοτόπουλο μπλοκ».

Και όχι μόνο.

Οι παίκτριες γίνονται διάσημες επειδή κάποιοι τις λυπούνται και τις κράζουν ή επειδή αρκετοί τις φθονούν και τις ζηλεύουν που είχαν το θράσος να πάνε στο παιχνίδι.

Δεν είναι ότι μένουν και νηστικές-το λαμβάνουν το παχυλό τους χαρτζηλίκι.

Τελικά, λοιπόν, έτσι ή αλλιώς, από αρκετά μεγάλη ποικιλία μετεριζιών και προθέσεων το Bachelor χτυπάει συμπαθέστατα νούμερα, γίνεται viral και κάνει γκελ στα social.

Π α ρ α κ ο λ ο υ θ ε ί τ α ι.

Και πανταχόθεν λοιδωρείται. Είναι μεγάλο ταμπού, άλλωστε, να βγεις να πεις στα σοβαρά ότ «μου αρέσει πολύ να βλέπω Bachelor». Απευθείας, ο συνομιλητής θα σπεύσει να απαντήσει: «Μα, αυτό το σκουπίδι;»

Γιατί συμβαίνει λοιπόν αυτό; Αυτή η ένοχη παρακολούθηση; Να έξι (από τις δεκάδες) περιπτώσεις «λατρεμένου μίσους» του The Bachelor:

1.«Γιατί εγώ είμαι καλύτερη από τα τσόκαρα»

Ο μισογυνισμός στα καλύτερά του, όταν τον εξαπολύει μια γυναίκα προς μία άλλη. Βλέπουν όλες οι καλές, ταπεινές, σοβαρές κουκλάρες το παιχνίδι, σκέφτονται ότι αυτές ποτέ δεν θα έπεφταν σε αυτό το επίπεδο και παρηγοριούνται.

2. «Γιατί αποφορτίζομαι όταν βλέπω αυτές τις βλακείες»

Άλλωστε, ο μόνος ιδανικός τρόπος να αποφορτιστεί κανείς από μια δύσκολη μέρα, είναι να έρθει σε επαφή με τσιρίδες και παρεξηγήσεις, με ποδοσφαιρικούς αγώνες και ακήσεις ισορροπίας, με ξινίλες και κατινιές. Από την άλλη, καθένας δικαιούται να κάνει όπως νιώθει και πιστεύει…

3. «Γιατί δεν έχει και κάτι καλύτερο η τηλεόραση…»

Διότι, ως γνωστόν, αν κλείσεις την τηλεόραση στο σαλόνι, θα συμβεί κάτι πολύ κακό: θα πέσει ο γενικός ή θα προσγειωθεί ένας επιθετικός εξωγήινος στο μπαλκόνι σου. Ανοιχτή η τι βι: έστω και με το ζόρι!

4. «Με κάνουν και γελάω οι ηλίθιες κι αυτός ο γυναικωτός»

Ναι, αυτό το άκουσα αυτούσιο σε λεωφορείο, από άντρα μαξ 25άρη. Λίγος ακόμα σεξισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν #not

5. «Μα λένε θεϊκές ατάκες, έλα μωρέ στημένο είναι, το βλέπω σαν σενάριο»

Η τέλεια λύση για να ξεγελάσεις τις τύψεις σου που βλέπεις κάποιο τηλε-σκουπίδι. Λες πως είναι όλο στημένο και το παρακολουθείς εν είδει σήριαλ ή σαπουνόπερας.

6. «Το βλέπω μόνο από τα βιντεάκια του L***n και κοπανιέμαι στα γέλια»

Ναι, αλλά το βλέπεις και πάλι, μάνα μου. Ασχολείσαι.

Θα ήταν πιο έντιμο να λέγαμε κι άλλους λόγους. Πιο πραγματικούς.

«Αντί για το άρλεκίν μου, βλέπω Αλέξη κοστουμάτο και ξεσηκώνομαι το άτομο»

«Γουστάρω πωπούς και στήθη μπάνικων κοριτσιών, γουστάρω τουαλέτες και ξώπλατα, παίρνω λίγο μάτι»

«Κάτι μέσα μου γλυκαίνεται όταν βλέπω ανθρώπους να χάνουν την αξιοπρέπειά τους στην τηλεόραση. Ο Mr Μπούτια πλέον έγινε Mr Bachelor.»

Η trash TV (αν μπορουμε να θεωρήσουμε μια παραγωγάρα σαν του Bachelor trash TV) είναι όπως το junk food. Δεν γίνεται και κάθε μέρα μπάμιες, σαλάτες και μπάρες δημητριακών.

Το γουστάρεις το μπέργκερ σου μια στις τόσες να  σου στάξουν οι σάλτσες στο σαγόνι, να ζεσταθεί το μέσα σου και να στανιάρεις.

Κάπως έτσι δεν σκέφτεσαι κι όταν βλέπεις το Bachelor; Ναι, μπορεί να έχεις Master στο Συνταγματικό, αλλά και πάλι, τον δυναμώνεις τον ήχο.

Καθένας με τα γούστα του και μια ολόκληρη ελληνική, τηλεοπτική κοινωνία με τα αιώνια, ακατέργαστα, ενοχοποιημένα της βίτσια…

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024