Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1 - Ματσάρα χωρίς νικητή στα Γιάννενα

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-1 – Ματσάρα χωρίς νικητή στα Γιάννενα

ΠΑΣ Γιάννενα και ΟΦΗ πρόσφεραν ένα από τα καλύτερα ματς μέχρι τώρα στη Super League και ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 χάρη στα γκολ των Νέιρα και Μιλιντσεάνου. Κορυφαίος ο Επασί για τους Κρητικούς που είχαν δοκάρι με τον Ντουρμάι

Ένα από τα καλύτερα ματς στη φετινή Super League είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στους Ζωσιμάδες. ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ έμειναν στο 1-1 αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν πετύχει πολύ περισσότερα γκολ αφού σπατάλησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες.

Κυρίαρχοι στο ματς οι γηπεδούχοι που είδαν τον Επασί να υψώνει τείχος, αναθάρρησαν μετά το 60′ οι Κρητικοί που είχαν δοκάρι με τον Ντουρμισάι. Τέταρτος με οκτώ βαθμούς πλέον ο ΠΑΣ, τέταρτη ισοπαλία σε ισάριθμά ματς για τον ΟΦΗ που δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης αλλά είναι και αήττητος.

Δείτε τα δύο γκολ της αναμέτρησης:

Πρωτοβουλία ο ΠΑΣ, γκολ ο ΟΦΗ

Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός στο ματς από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανές να απειλήσουν σε κάθε ευκαιρία. Πρώτος το έκανε ο ΠΑΣ με τον Μορέιρα να δοκιμάζει ένα σουτ στο 4’. Ο άσος από τη Γουινέα ήταν και ο κορυφαίος των γηπεδούχων στο ματς για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Κάργας είχε ακόμη μία καλή στιγμή τέσσερα λεπτά μετά και στο 9’ ο Λάμπρου έπεσε μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ από μαρκάρισμα του Σάλιακα. Μετά και από εξέταση του VAR ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Νέιρα για το 0-1 στο 12’.

Πίεση και ανταμοιβή για τον ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε από το γκολ και συνέχισε να είναι πιο απειλητικός. Στο 19’ η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά άγγιξε την ισοφάριση όταν από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Επασί έσωσε την ομάδα του με σπουδαία επέμβαση.

Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όταν από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου και πάσα του Μορέιρα στον Μιλιντσεάνου, ο Μολδαβός βρήκε χώρο και με ωραίο αριστερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά και πάλι ο ΠΑΣ είχε την πρωτοβουλία με δύο καλές στιγμές για να σκοράρει. Και οι δύο με πρωταγωνιστή τον Περέα όπου αρχικά αστόχησε σε κεφαλιά από καλή θέση και στη δεύτερη περίπτωση δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει το κεφάλι του στη σέντρα του Σάλιακα.

Ενδιάμεσα, Ντουρμισάι και Νέιρα προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Λοντίγκιν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη καλύτερο θέαμα στη συνέχεια.

Καταιγισμός ευκαιριών από τον ΠΑΣ

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν αυτός που μπήκε με πιο επιθετική διάθεση. Σνάιντερ, Πίρσμαν και Περέα είχαν τρεις τελικές προσπάθειες μέσα σε πέντε λεπτά, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Επασί. Στο 56’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ όταν από σέντρα του Σάλιακα, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του ΟΦΗ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία του ματς. Ο Πίρσμαν έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γιαννούλης πρόλαβε έκοψε πριν τον Περέα, η μπάλα έφτασε στον Μορέιρα που πλάσαρε αλλά ο Επασί απέκρουσε σε κόρνερ. Από το κόρνερ και σέντρα του Σάλιακα, ο Κάργας πήρε ακόμη μία κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής αλλά αστόχησε και πάλι.

Δήλωσε παρών ο ΟΦΗ

Από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑΣ μέσα σε ένα λεπτό κι ύστερα, ο ΟΦΗ αναθάρρησε κι άρχισε να ισορροπεί στη μεσαία γραμμή, καταφέρνοντας μάλιστα να δημιουργήσει και ευκαιρίες.

Στο 72’ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έφτασε κοντά στο γκολ, στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία μέχρι τότε στο ματς. Ο Ντουρμισάι έπιασε τρομερό σουτ από μακριά, ο Λοντίγκιν βρήκε λίγο την μπάλα η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Πριν από αυτή τη φάση, ο Λάμπρου είχε προσπαθήσει να απειλήσει, με τον επιθετικό των Κρητικών να έχει μια καλή ευκαιρία και στο 75’ αλλά το σουτ του κόπηκε σε κόρνερ.

Κομβικός Μαρινάκης

Μετά από αρκετή ώρα ο ΠΑΣ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 80’. Ο Περέα έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μαρινάκης με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε να διώξει πριν εκτελέσει από κοντά ο Σνάιντερ. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του ματς έπεσε, έγιναν πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Σάλιακας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σναϊντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου, Μορέιρα.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης (56′ Διαμαντής, 65′ Κοροβέσης), Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα (83′ Σελίμοβιτς), Βούρος, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Βαν Ντούινεν (83′ Γρίβας).

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024