Οικονόμου για σεισμό στην Κρήτη – Σε εγρήγορση όλος ο κρατικός μηχανισμός
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ήδη κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Πολιτικής Προστασίας έχουν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν τη στατικότητα των κτιρίων.
Την οδύνη του για τον θάνατο του 62χρονου στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί στις 09:17 το πρωί της Δευτέρας, εξέφρασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία και κινητοποιήθηκαν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ανέφερε ότι πλέον δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος εγκλωβισμένος.
«Ολος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ήδη κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και της Πολιτικής Προστασίας έχουν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ελέγξουν τη στατικότητα των κτιρίων.
Σε κάθε περίπτωση όπως είπε παρακολουθούμε τη σεισμική δραστηριότητα.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής