Δεκάδες φορτηγά πλοία έχουν «κολλήσει» περιμένοντας στις ακτές της Νέας Υόρκης εν μέσω έλλειψης λιμενεργατών και αυξημένης ζήτησης αγαθών

Δεκάδες φορτηγά πλοία έχουν «κολλήσει» περιμένοντας στις ακτές της Νέας Υόρκης εν μέσω έλλειψης προσωπικού στο λιμάνι και αυξημένης ζήτησης αγαθών.

Περίπου 24 φορτηγά πλοία και πετρελαιοφόρα έχουν «κολλήσει» περιμένοντας να αγκυροβολήσουν στα ανοικτά των ακτών του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, λόγω της αύξησης της ζήτησης για καταναλωτικά αγαθά, την ίδια στιγμή όμως που δεν επαρκεί το προσωπικό στα λιμάνια

Η MarineTraffic, ιστότοπος παρακολούθησης της πορείας των πλοίων, έδειξε ότι πλοία συγκεντρώθηκαν λίγα μίλια μακριά από την ακτογραμμή που εκτείνεται από το Λονγκ Μπιτς στα δυτικά έως την παραλία Λίντο και το νησί Τζόουνς Μπιτς στα ανατολικά, ανέφερε η Daily Mail.

Από το Σάββατο

Τα πλοία φάνηκαν να έχουν κολλήσει στη θέση τους τουλάχιστον από το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Τα προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και η υψηλή ζήτηση στις αγορές πριν από την περίοδο των εορτών, σε συνδυασμό με την έλλειψη εργατικού δυναμικού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που τροφοδοτεί τέτοιου είδους σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων.

Παρόμοια ζητήματα εμφανίζονται και στη δυτική ακτή τις τελευταίες εβδομάδες. Το Insider ανέφερε προηγουμένως ότι 56 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχαν «κολλήσει» σε περιοχές αγκυροβόλια κοντά στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς.

Σε πολλά λιμάνια

Τα λιμάνια αυτά ήταν απασχολημένα με 140 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 87 φορτηγών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Insider.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Container News, το λιμάνι της Νέας Υόρκης και το Νιου Τζέρσεϊ εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους θαλάσσιους μεταφορείς και παγκόσμιους συνασπισμούς και αποτελείται από ένα δίκτυο περίπου 386 χιλιομέτρων ναυτιλιακών καναλιών, καθώς και αγκυροβόλια και λιμενικές εγκαταστάσεις.

Με τον αριθμό ρεκόρ των τεράστιων φορτηγών πλοίων να φράζουν τα βασικά λιμάνια, προκαλώντας επιπτώσεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, πολλοί λιανοπωλητές αναγκάζονται να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να ξεπεράσουν τις ελλείψεις και τις αυξήσεις των τιμών, σύμφωνα με το Insider.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr