«Αυτός ο αριθμός αποτελεί ένδειξη της δυναμικής στήριξης που προσέφεραν οι φαρμακοποιοί για την ανάσχεση της πανδημικής κρίσης».

«Από τα 6 εκατομμύρια ραντεβού για εμβολιασμούς που κλείστηκαν κατά το τελευταίο 9μηνο, πλέον των 3 εκατομμυρίων πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα φαρμακεία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στον χαιρετισμό του στο 8ο Συνέδριο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης (ΣΥΦΑΚ), με θέμα «Το Φαρμακείο στην νέα Εποχή» σημείωσε, «Αυτός ο αριθμός αποτελεί ένδειξη της δυναμικής στήριξης που προσέφεραν οι φαρμακοποιοί για την ανάσχεση της πανδημικής κρίσης».

Οι φαρμακοποιοί μεγάλο μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, «από την πρώτη στιγμή, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης προσέφερε την βοήθειά του και στην αποθήκευση και στην διανομή των εμβολίων κατά του κοροναϊού, αποτελώντας ένα αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης «Ελευθερία», ενώ συνέχισε εκθειάζοντας τον σημαντικό ρόλο των φαρμακοποιών, αναφέροντας ότι «οι φαρμακοποιοί αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν το μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες καθ’ όλη την διάρκεια του εμβολιαστικής διαδικασίας.

Μετά από 7 συνεχή ετήσια Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στο Ηράκλειο Κρήτης, φέτος ο θεσμός διεξήχθη αποκλειστικά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, με το πολύ επίκαιρο πρόγραμμα ομιλιών και την άρτια οργάνωση και προβολή να συντελούν στην επιτυχία των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς την εκδήλωση παρακολούθησαν συνολικά 2.275 άτομα (713 μέσω online εγγραφής, 640 μέσω YouTube και 922 μέσω Facebook). Το 8ο Συνέδριο διοργανώθηκε από τον ΣΥΦΑΚ μαζί με την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) και υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr