Κούγιας για γυναικοκτονίες – Έχουμε 11 περιστατικά σε 11 εκατ. ανθρώπους – Πρέπει ν’ αλλάξουμε τον νόμο;
Ο ποινικολόγος, κληθείς να σχολιάσει τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, χαρακτήρισε τις αλλαγές ως «φωτογραφικές» και «απαράδεκτες νομικά» υποστηρίζοντας πως απευθύνονται σε μη γνώστες του ποινικού δικαίου και πως κρύβουν σκοπιμότητες.
Σε δηλώσεις σχετικά με τις γυναικοκτονίες αλλά και τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται ο εντολέας του και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, προέβη ο Αλέξης Κούγιας.
Συγκεκριμένα, ο ποινικολόγος, κληθείς να σχολιάσει τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, χαρακτήρισε τις αλλαγές ως «φωτογραφικές» και «απαράδεκτες νομικά» υποστηρίζοντας πως απευθύνονται σε μη γνώστες του ποινικού δικαίου και πως κρύβουν σκοπιμότητες.
Μιλώντας για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα σεξουαλικά εγκλήματα και αναφερόμενος ειδικά στις 11 γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί σε διάστημα μόλις εννέα μηνών κατέστησε σαφές πως θεωρεί περιττή την όποια ρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα.
«Έχουμε 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.
«Να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;»
«Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες» υποστήριξε.
Απαντώντας, μάλιστα, στα λεγόμενα των παρουσιαστών που επέμεναν ότι στόχος είναι οι γυναικοκτονίες να μην αυξηθούν ούτε κατά μία, επισημαίνοντας ότι «και μία ζωή χαμένη είναι σημαντική», ο κ. Κούγιας αντέτεινε «και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;», προκαλώντας τις αντιδράσεις του πάνελ.
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
- Κυψέλη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις ρωγμές σε σπίτια – «Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στατική επάρκεια ή όχι»
- Έκθεση – καμπανάκι για το ελαιόλαδο: Απώλειες και αβεβαιότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442