
Λινού – Πώς πρέπει να γίνονται τα παιδικά πάρτι
Όπως είπε η κ. Λινού στον ΑΝΤ1, αν συνεχίσουμε να έχουμε τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα και να μην τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς χώρους όπως και στα μέσα μεταφοράς, θα δούμε τα κρούσματα να εκτοξεύονται
Τον προβληματισμό της για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τον χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του κοροναϊού εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Όπως είπε η κ. Λινού στον ΑΝΤ1, αν συνεχίσουμε να έχουμε τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα και να μην τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς χώρους όπως και στα μέσα μεταφοράς, θα δούμε τα κρούσματα να εκτοξεύονται.
Τόνισε ακόμα ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με τις προηγούμενες, καθώς είναι πολύ μεταδοτική.
Η μετάδοση στα παιδιά
Παράλληλα, αναφερόμενη στην μετάδοση του κοροναϊού στα παιδιά, υπογράμμισε ότι και τα πάρτι είναι πρόβλημα και σημείωσε ότι τα παιδικά πάρτι πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με μάσκα, καθώς και να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των παιδιών.
Για τα κρούσματα στα σχολεία και πως θα αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, η κ. Λινού τόνισε ότι θα έπρεπε με το πρώτο κρούσμα στην τάξη να γίνεται αμέσως self test σε όλα τα παιδιά του τμήματος και μετά από τρεις ημέρες να γίνεται μοριακό τεστ από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση.
Σημείωσε ακόμα ότι τεστ θα πρέπει να κάνουν και τα εμβολιασμένα παιδιά.
- Πετράλωνα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την κατάρρευση της πολυκατοικίας – Σοβαρά ερωτήματα για ελλιπή μέτρα αντιστήριξης
- Η ζωή μας σε μια οθόνη: Πόσο μέρος του χρόνου μας περνάμε στα social media
- Τα χρήματα που θα πάει ο Μπογκντάνοβιτς από τους Ρόκετς
- Ένα σπίτι γεμάτο ιστορία ανοίγει ξανά την πόρτα του στο Δήμο Σκύρου
- Τσουκαλάς: Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για το 35ωρο κινητοποίησε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις παρά τη δαιμονοποίησή της
- Αργύρης Εφταλιώτης: Ο Τουργκένιεφ της πεζογραφίας μας



