
Λινού – Πώς πρέπει να γίνονται τα παιδικά πάρτι
Όπως είπε η κ. Λινού στον ΑΝΤ1, αν συνεχίσουμε να έχουμε τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα και να μην τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς χώρους όπως και στα μέσα μεταφοράς, θα δούμε τα κρούσματα να εκτοξεύονται
Τον προβληματισμό της για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τον χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά του κοροναϊού εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Όπως είπε η κ. Λινού στον ΑΝΤ1, αν συνεχίσουμε να έχουμε τον ρυθμό εμβολιασμού που έχουμε σήμερα και να μην τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς χώρους όπως και στα μέσα μεταφοράς, θα δούμε τα κρούσματα να εκτοξεύονται.
Τόνισε ακόμα ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με τις προηγούμενες, καθώς είναι πολύ μεταδοτική.
Η μετάδοση στα παιδιά
Παράλληλα, αναφερόμενη στην μετάδοση του κοροναϊού στα παιδιά, υπογράμμισε ότι και τα πάρτι είναι πρόβλημα και σημείωσε ότι τα παιδικά πάρτι πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με μάσκα, καθώς και να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των παιδιών.
Για τα κρούσματα στα σχολεία και πως θα αποφευχθεί η μετάδοση του ιού, η κ. Λινού τόνισε ότι θα έπρεπε με το πρώτο κρούσμα στην τάξη να γίνεται αμέσως self test σε όλα τα παιδιά του τμήματος και μετά από τρεις ημέρες να γίνεται μοριακό τεστ από τον ΕΟΔΥ ώστε να αποφύγουμε την μετάδοση.
Σημείωσε ακόμα ότι τεστ θα πρέπει να κάνουν και τα εμβολιασμένα παιδιά.
- LIVE: Λεβάντε – Σεβίλλη
- Κρήτη: Σοκαριστικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Στο νοσοκομείο ένας σοβαρά τραυματίας
- Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας των τριών ευρωπαίων εισαγγελέων
- Όταν όλα «δείχνουν» Μπαρτσελόνα
- Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και απαλλαγή από δημοτικά τέλη για πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Πόσες πιθανότητες έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Αργεντινή


