Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Λιγνάδης - Η επιστολή-σοκ από τον μηνυτή του προς τον αδελφό του, Γιάννη Λιγνάδη

Δημήτρης Λιγνάδης – Η επιστολή-σοκ από τον μηνυτή του προς τον αδελφό του, Γιάννη Λιγνάδη

Αγανάκτηση που «τον πνίγει» βγάζει η επιστολή ενός εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη, την οποία και δημοσιοποίησε μετά τα όσα ισχυρίστηκε δημόσια ο αδεφός του κατηγορούμενου ηθοποιού

Μια επιστολή-γροθιά στο στομάχι απέστειλε στον Τύπο ένας εκ των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος φέρεται να βιάστηκε μέσα στο διαμέρισμα του ηθοποιού το 2018. Ο μηνυτής ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στα όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, σε τηλεοπτική εκπομπή, αφού όπως επισημαίνει «έφτασε ο κόμπος στο χτένι».

Όπως αναφέρει ο Δ.Μ., στην επιστολή του που κοινοποίησε στην εφημερίδα «Μπαμ»: «Άκουσα και ένα άλλο, ότι υπέστη βιασμό ο Δημήτρης Λιγνάδης με τη διαδικασία της κατ’ οίκον έρευνας» – λόγια του αδελφού τού ηθοποιού, Γιάννη Λιγνάδη, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Τονίζει χαρακτηριστικά: «Τι υπέστη βιασμό; Οι καναπέδες και τα έπιπλα ή τα στοιχεία που επιμελώς φροντίσατε να κρύψετε; Μήπως έχετε μπερδευτεί, καθώς απ’ όσο γνωρίζω είστε φιλόλογος, άρα γνωρίζετε και την ετυμολογία της λέξης βιασμός. Κανέναν βιασμό δεν υπέστη ο αδελφός σας, αντιθέτως όλοι εμείς υποστήκαμε βιασμό και, όσον αφορά εμένα, γιατί για εμένα μιλάω, ακόμα υπομένω μικρούς ή μεγάλους βιασμούς αυτήν τη φορά με τον αδελφό σας ως ηθικό αυτουργό…».

«Οι Αρχές καθυστέρησαν και του έδωσαν χρόνο να αποκρύψει στοιχεία»

Και συνεχίζει: «Σε ένα πράγμα που θα συμφωνήσω με τον Γιάννη Λιγνάδη είναι το σημείο που αναφέρεται περί φαρσοκωμωδίας στο πώς έδρασαν οι διωκτικές και οι δικαστικές Αρχές! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, κύριε Γιάννη Λιγνάδη, γιατί πολύ απλά γνώριζαν τα έργα και τις ημέρες του Δημήτρη Λιγνάδη και περίμεναν έναν μήνα ώσπου να ενεργήσουν τα δέοντα, όπως θα έκαναν σε οποιονδήποτε άλλο ανώνυμο πολίτη αυτής της χώρας, με αποτέλεσμα να του δώσουν χρόνο και χώρο να αποκρύψει ενοχοποιητικά στοιχεία, να εξαφανίσει τον φορητό υπολογιστή με ακατανόμαστο υλικό και άλλα πολλά. Και όταν αποφάσισαν να προβούν στα δέοντα, ακόμα και τότε δεν έκαναν αυτό που έπρεπε.«

»Αλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Για κακή τύχη έστειλε κάποιος σε κυριακάτικη εφημερίδα («Μπαμ») υλικό που κάποιος έκρυψε… Ακόμα και μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, οι ανακριτικές Αρχές και πιθανώς οι φιλικά προσκείμενοι στον κατηγορούμενο, όπως και ο συνήγορός του, είτε διέρρεαν έγγραφα της δικογραφίας, με αποτελέσματα ολέθρια σε εμένα, καθώς έγινε γνωστή η διεύθυνση της κατοικίας μου σε άτομα άγνωστα τα οποία προσπάθησαν να με τρομοκρατήσουν μία φορά δια ζώσης με μαχαίρι και αρκετές φορές τηλεφωνικά με απειλές!«

»Όπως επίσης και η στάση που κράτησε η ανακριτική Αρχή, αφού γνωρίζοντας την επιθυμία μου να μη μαθευτεί στον οικογενειακό μου κύκλο λόγω του ότι η μητέρα μου είχε διαγνωστεί  με βαρύ αυτοάνοσο, παρ’ όλα αυτά θεώρησε σωστό για μια διευκρίνιση στην κατάθεσή μου να στείλουν χαρτί στο αστυνομικό τμήμα του πατρικού μου, με κίνδυνο να αποκαλυφθεί η όλη κατάσταση στους γονείς μου, με ολέθρια αποτελέσματα σε περίπτωση που δεν προλάβαινα να τα καλύψω. Και αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, με απείλησαν με βίαιη προσαγωγή! Να μη σας πω ότι αναγκάστηκα να φύγω σαν κλέφτης από το σπίτι που έμενα, καθώς συζώ με μια γυναίκα που έχει δύο ανήλικα παιδιά, που δεν φταίνε σε τίποτα να τους συμβεί οτιδήποτε…».

«Δεν ζητώ ούτε θέλω αποζημίωση»

Ο μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρεται στην επιστολή του και στο θέμα τυχόν αποζημίωσης των φερόμενων θυμάτων του ηθοποιού, εάν αυτό αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και στα όσα είπε ο αδελφός τού ηθοποιού για… αποζημίωση του κατηγορούμενου.

Όπως λέει: «Ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης τόλμησε και αναφέρθηκε σε αποζημίωση του αδελφού του για τη βλάβη που έχει υποστεί σε περίπτωση που κριθεί αθώος. Σας ρωτώ, κύριε Γιάννη Λιγνάδη, εμένα ποιος θα με αποζημιώσει, ποιος θα με προστατεύσει; Αναμένω μια εμπεριστατωμένη απάντηση ή έστω μια συγγνώμη για τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς από τον κύριο Κούγια.«

»Και κάτι τελευταίο: Εγώ υπήρξα χρήστης ουσιών και δεν το έκρυψα ούτε στιγμή. Και είμαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου, γιατί κοίταξα τους δαίμονές μου κατάματα και τους νίκησα. Και σε ό,τι αφορά το αφήγημα του κ. Κούγια, ότι όλα αυτά τα κάνω για να βγάλω χρήματα, σας δηλώνω και το υπογράφω όπου θέλετε προκαταβολικά ότι εάν υπάρχει περίπτωση να μου αποδοθεί οποιοδήποτε ποσό από το δικαστήριο, το ΔΩΡΙΖΩ σε ορφανοτροφεία! Ούτως ή άλλως, ο συνήγορός μου Ιωάννης Βλάχος, λόγω του ότι από την αρχή του εξήγησα ότι δεν έχω χρήματα, με έχει αναλάβει αμισθί και είναι προς τιμήν του…».

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024