Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας - Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Στουρνάρας – Ερχεται δεκαετία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Σχετικά με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα ο κεντρικός τραπεζίτης τα αξιολογεί ως θετικά

Ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, εκτιμά ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του προς την εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πιθανή από εφέτος την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στα προ της πανδημίας επίπεδα, ενώ επισημαίνει πως ο συνδυασμός της ισχυρής ανάκαμψης με την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για τη συνέχιση της απόκτησης ελληνικών χρεογράφων από την ΕΚΤ, ακόμη και μετά από την λήξη του έκτακτου προγράμματος.

Είναι μάλιστα ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι στην επόμενη δεκαετία θα διατηρηθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης – 3,5% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα συμβάλουν στη μείωση του λόγου του χρέους ως προς το ΑΕΠ – το χρέος από 200% του ΑΕΠ εφέτος, θα μειωθεί στο 187% το 2022.

Σχετικά με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα ο κεντρικός τραπεζίτης τα αξιολογεί ως θετικά, σημειώνοντας ότι με τα μέτρα αυτά που κατέστησαν δυνατά λόγω των αυξημένων φορολογικών εσόδων, πρόκειται να διοχευτεθούν στην οικονομία άλλα 4,4 δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024