Στο πρώτο σετ η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε με 4-3 κόντρα στην Γελένα Οσταπένκο και όπως ήταν απόλυτα λογικό, πανηγύρισε. Η Ελληνίδα τενίστρια, καθώς πήγαινε να πάρει την θέση στον πάγκο, όπως επιβάλλει ο κανονισμός μετά τα μονά games, έβγαλε μια κραυγή και έσφιξε την γροθιά της για να πανηγυρίσει την νίκη στο game.
Η Γελένα Οσταπένκο εκνευρίστηκε από τον πανηγυρισμό της και την έβρισε με την Ελληνίδα τενίστρια να κατευθύνεται προς τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο, ο διαιτητής Καντέρ Νούνι είπε στην Μαρία Σάκκαρη πως δεν άκουσε τίποτα λόγο των χειροκροτημάτων από τους φιλάθλους στο γήπεδο.
Η Σάκκαρη ζήτησε την άμεση επέμβαση της επιδιαιτήτριας του τουρνουά της Οστράβα στην οποία εξήγησε πως την αποκάλεσε «γαμ%@#η που%$@» και τόνισε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αποκαλεί με αυτό τον τρόπο.
Η Τσέλσι επικράτησε της Τότεναμ με 2-1, παίρνοντας το πάνω χέρι για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ οι «πετεινοί» δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» την παραμονή.
Ισοπαλία-κλειδί για τους γηπεδούχους καθώς η Μπόρνμουθ βγαίνει πρώτη φορά στην Ευρώπη, όμως πανηγυρίζει και η Αρσεναλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετά την γκέλα της Σίτι