Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος - Πιθανό να αυξηθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας - «Έρχεται» ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδωρικάκος – Πιθανό να αυξηθούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας – «Έρχεται» ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε αυτονόητη την υποχρέωση θωράκισης των εκπαιδευτικών έναντι των αρνητών γονιών

Στο ενδεχόμενο να αυξηθούν τα περιστατικά εγκληματικότητας το προσεχές διάστημα, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα υποστελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ, είναι πολύ μεγάλο στην Αττική όπου υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας και μόλις το 30% των αστυνομικών μονάδων.

«Βρισκόμαστε σε μια πιθανότητα τα φαινόμενα εγκληματικότητας να παρουσιάσουν έξαρση, γιατί η καραντίνα βοηθούσε στο να υπάρξει ύφεση. (…) Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό μπροστά του. Υπάρχουν η ομάδα ΔΙΑΣ και ακόμη μια σειρά από ομάδες που σπεύδουν άμεσα» είπε και πρόσθεσε:

Ψηφιοποίηση υπηρεσιών

«Γι αυτό λοιπόν η πρώτη επιλογή που κάνουμε είναι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ. Σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως θα μπει τέλος στην κατάσταση, οι αστυνομικοί να μετατρέπονται σε όργανα γραφειοκρατίας και θα κάνουν τη δουλειά τους, σημειώνοντας πως θα απελευθερωθούν μονάδες για την καθημερινή αστυνόμευση.

Ο ίδιος επεσήμανε πως το πρόβλημα υποστελέχωσης είναι πολύ μεγάλο στην Αττική όπου υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας και μόλις το 30% των αστυνομικών μονάδων.

Για την ενδοοικογενειακή βία

Αναφερόμενος στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε στο Open, ότι αυξήθηκαν στο διάστημα της καραντίνας.

«Περάσαμε σχεδόν 1,5 χρόνο καραντίνας λόγω κοροναϊού. Σε αυτό το διάστημα αυξήθηκαν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας. Στον τομέα αυτό η ΕΛΑΣ επιδιώκει να αναπτύξει στενή σχέση με την αυτοδιοίκηση. Το μυστικό είναι να έχουμε γνώση του τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και να αξιολογήσουμε τα σοβαρότερα περιστατικά. Γι αυτό δημιουργούμε 6 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας. (…) Τη Δευτέρα έχω συνάντηση με την ΚΕΔΕ για να συντονίσουμε τη συνεργασία μας, γιατί οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα αυτά τα προβλήματα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Είναι ό,τι χειρότερο να βλέπουν τα παιδιά τους αστυνομικούς να προσάγουν τους δασκάλους τους»

Σχτικά με τις μηνύσεις αρνητών κατά εκπαιδευτικών, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ σημείωσε: «Ηταν αυτονόητη υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν μπορεί να σύρει εκπαιδευτικούς, δασκάλους, διευθυντές σχολείων οι οποίοι τηρούν με υπευθυνότητα όλες τις προβλέψεις για την πανδημία και διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων».

»»Οι άνθρωποι αυτοί – ορισμένες φορές- βρέθηκαν αντιμέτωποι με επιθέσεις και μηνύσεις από ανθρώπους που δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Παρεμβήκαμε με δική μου εντολή προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ώστε σε καμία περίπτωση οι αστυνομικοί να πηγαίνουν στα ΑΤ καθηγητές μετά από μηνύσεις. Υπήρξε και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Είναι ό,τι χειρότερο να βλέπουν τα παιδιά τους αστυνομικούς να προσάγουν τους δασκάλους τους. Απευθύνω πρόσκληση λογικής προς όλους», συνέχισε ο υπουργός. «Με τη συντονισμένη δράση μας και τους εμβολιασμούς θα μπούμε σε μια κανονικότητα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι οπουδήποτε κληθεί η ΕΛΑΣ να διασφαλίσει την τάξη, θα το κάνει. (…) Αυτό που είπαμε είναι ότι δεν μπορεί νόμιμοι πολίτες, υπεύθυνοι πολίτες που κάνουν το σωστό και το νόμιμο, να πέφτουν θύματα της παράνοιας ορισμένων που τους κάνουν μηνύσεις».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024