Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου - Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

Οικονόμου – Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη βόρεια Ελλάδα απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στο επίκεντρο των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι συμμαχίες της χώρας αλλά και οι σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ο κ. Οικονόμου. Είπε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.

Μέρος της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σε συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ καθώς τρέχει ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική αλλά και το project της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία. Αύριο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ». Ο κ. Οικονόμου, συνέχισε παραθέτοντας στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και την μείωση της ανεργίας.

Όσον αφορά την εμβολιαστική καλυψη στη χώρα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι  «Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμη μέσα ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

«Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4 συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό. Αν δούμε την κατάσταση αντίστροφα, εξαιρώντας τους ανηλίκους, μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα αυξημένα κρούσματα κορoναϊού στην Βόρεια Ελλάδα και για αν υπάρχει το ενδεχόμενο lockdown απάντησε: «Στη Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Κατά καιρούς, όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση των μεγεθών της πανδημίας, επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε όμως εκεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στα σχολεία, στα τμήματα που έκλεισαν και στο υγειονομικό πρωτόκολλο είπε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά. Ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση.

Σχετικά με τη διά ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων ανέφερε: «Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο μοτίβο πέρα από τη διά ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων».

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024