Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίνως Θεοχάρης - «Ονειρεύομαι μια κοινωνία που δεν θα χρειάζεται κανείς να βγει από τη ντουλάπα»

Μίνως Θεοχάρης – «Ονειρεύομαι μια κοινωνία που δεν θα χρειάζεται κανείς να βγει από τη ντουλάπα»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για ένα περιστατικό ομοφοβίας που βίωσε πρόσφατα

Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο ηθοποιός Μίνως Θεοχάρης στο περιοδικό Antivirus.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το ομοφοβικό περιστατικό που έχει βιώσει, για τη σεξουαλικότητά του και την κοινωνία που ονειρεύεται.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα.

Πρόσφατα, διάβασα και ένα story σου για ένα ομοφοβικό περιστατικό που βίωσες σε ένα ταξί; Θες να μου μιλήσεις λίγο και γι΄αυτό;

Σοκαρίστηκα με αυτό που συνέβη αλλά στην πραγματικότητα δεν είχα πρόθεση να κάνω την ανάρτηση. Έτυχε να συμβεί μία μέρα πριν το pride της Αθήνας. Αυτό με έκανε να σκεφτώ. πως αν εγώ έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία και ακόμα ζω με τον φόβο του ότι υπάρχει η πιθανότητα να μου συμβεί κάτι τέτοιο… ψέματα. Δεν είναι φόβος πια. Μου συνέβη. Ξανά. Όπως μου έχει ξανασυμβεί. Μου συμβαίνει από το σχολείο, μετά στην σχολή, στην αγορά εργασίας. Με άλλο τρόπο κάθε φορά. Συμβαίνει όμως. Πώς λοιπόν μπορεί κάποιοι να αναρωτιούνται, γιατί γίνονται οι παρελάσεις; Οι παρελάσεις γίνονται γιατί έχουμε μεγαλώσει μέσα στον φόβο, στον εκφοβισμό, στην λογική του μην δώσουμε δικαιώματα, ίσως και να μην υπάρχουμε; Δεν ξέρω. Οι αρνητές της παρέλασης έχουν μάλιστα και το ακλόνητο επιχείρημα πως δεν παρελαύνουν οι ετεροφυλόφιλοι. «Αφού είμαστε ίσοι να μην παρελάσει κανείς.» Δεν περνάει καν από το μυαλό τους πως εκείνοι ούτε κινδυνεύουν, ούτε τους έχουν εκφοβίσει, κοροϊδέψει, βρίσει, δείρει και πολλά άλλα επειδή είναι ετεροφυλόφιλοι.

Πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε ανοιχτά γι΄αυτά τα περιστατικά;

Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη. Για μένα προσωπικά το θέμα είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μιλάμε για αυτά. Να έχουμε το θάρρος να τα παραδεχτούμε και τη θέληση να γίνουμε καλύτεροι. Ήμουν κι εγώ απότομος εν προκειμένω. Για να αλλάξουμε αυτό που ζούμε, πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Πρώτα εγώ ο ίδιος είμαι δυσαρεστημένος από τον εαυτό μου, όταν έχω άστοχες συμπεριφορές, όταν δεν είμαι politically correct. Δεν με εξαιρώ. Πρώτα εγώ ζητώ συγνώμη για την ανεπάρκεια ή την αδυναμία μου. Πρέπει κάπως να ανοίξει ένας διάλογος. Έτσι μόνο ίσως κάτι αλλάξει. Είμαι πολύ περήφανος πάντως που κατάφερα να μιλήσω γι αυτό που συνέβη και δεν φοβήθηκα αυτή την φορά.

Πώς αυτοπροσδιορίζεται ο Μίνως Θεοχάρης; 

Κρυμμένος δεν έχω υπάρξει ποτέ για να κάνω ξαφνικά coming out. Γι΄αυτο και βρίσκω αυτή την ερώτηση περιττή. Εγώ μέσα από αυτό που ξέρω να κάνω, μέσα από αυτό που είμαι, τον τρόπο που υπάρχω, νιώθω πως εδώ και χρόνια ανεβαίνω στις μύτες των ποδιών μου και φωνάζω για την αλήθεια, την ελευθερία και την ισότητα των φύλων. Και όποιος ακούσει. Ξέρεις τι ονειρεύομαι; Μία κοινωνία που κανείς δε θα χρειάζεται «να βγει από την ντουλάπα», γιατί κανείς δεν θα έχει υπάρξει εκεί μέσα. Που δεν θα χρειάζεται να ρωτάς ούτε να σου απαντάνε σε τίποτα από αυτά.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024