Δεκαεπτά κουτιά στα οποία απεικονίζει αρχιτεκτονική μέσα από το δικό του «φίλτρο» παρουσίασε ο Federico Babina στην τελευταία σειρά έργων του.

Στη σειρά ARCHIBOX, καμπύλες, γραμμές και κύκλοι, όλα εγκιβωτισμένα σε κουτιά θέτουν υπό αμφισβήτηση την ισορροπία, τη δύναμη της βαρύτητας και την προοπτική, ελευθερώνοντας τη φαντασία του θεατή.

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας και γραφιστικός σχεδιαστής που από το 2007 ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη περιγράφει τα κουτιά ως «δώρα»: το χαρτί περιτυλίγματος, το κουτί και ταυτοχρόνως η έκπληξη.

«Πάντα με ενδιέφερε η αρχιτεκτονική που οικοδομείται πάνω σε ιδέες και όχι μόνον να αποτελείται από φόρμες και να αναζητά τη λειτουργικότητα. Γιατί είναι οι καλές ιδέες αυτές που μετατρέπουν την αρχιτεκτονική σε μια έκφραση μιας κουλτούρας, μια εποχής και μια κοινωνίας» δηλώνει.

Κάθε κουτί είναι ένα κουτί εκπλήξεων, ένα διαφορετικό σύμπαν το οποίο προσκαλεί τους θεατές να βυθιστούν μέσα του χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους για να ανακαλύψουν τις οσμές, τους ήχους, την ελευθερία και τους κανόνες.

«Σαν ένα παιδί που αρχίζει να ξετυλίγει ένα δώρο, βουτάω μέσα στην αρχιτεκτονική για να καταλάβω πώς λειτουργεί, τα κόλπα της ή, απλώς να επιτρέψω στον εαυτό μου να μεταφερθεί σε ένα αισθητηριακό ταξίδι: λουόμενος στο φως που μπαίνει από ένα παράθυρο, χαϊδεύοντας έναν τοίχο ή, ακούγοντας τον άνεμο να κινείται ανάμεσα στα σχήματά της» σχολιάζει ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΠΕ και προσθέτει:

«Ανοίγοντας αυτό το κιβώτιο είναι σαν να αρχίζεις ένα παιχνίδι στο οποίο οι κανόνες είναι ορισμένοι από συναισθήματα και αισθήσεις, πάντα καινούργιες και διαφορετικές».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr