Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Υγεία στο επίκεντρο δημοτικών πρωτοβουλιών

Η Υγεία στο επίκεντρο δημοτικών πρωτοβουλιών

Οι δημοτικές δομές υγείας στέκονται στο πλευρό των πολιτών με δράσεις πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον μιας υγιούς διαβίωσης αλλά και αίσθημα φροντίδας του κοινωνικού συνόλου. Δήμοι όπως της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, της Ηγουμενίτσας αλλά και άλλοι προσφέρουν την δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων αλλά και πρόσβασης σε συμβουλευτικά δημοτικά κέντρα προαγωγής της υγείας

Στο Δήμο της Νέας Σμύρνης για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η 3η Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης από 18 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021. Εκατοντάδες πολίτες κάνουν δωρεάν προληπτικές και διαγνωστικές ιατρικές εξετάσεις με την εποπτεία και την καθοδήγηση των ιατρών των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής μάλιστα, Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψη του στα δημοτικά ιατρεία συνομίλησε με ιατρούς και νοσηλευτές και μάλιστα χαρακτήρισε τη λειτουργία τους υποδειγματική, συγχαίροντας τον Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το προσωπικό.

Επίσης, Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα προσφέρουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην υποστήριξη του προγράμματος, που έχει θεσπίσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και ο Τομέας Υγείας.

Τα τελευταία χρόνια με την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας Ν. Σμύρνης, τη συνεργασία με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) και την Περιφέρεια Αττικής, έχει αναπτυχθεί πλήθος προγραμμάτων για την προάσπιση της υγείας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της 3ης Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης εκτός των Προληπτικών Διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, Εθελοντική Αιμοδοσία, Διαλέξεις και Επιστημονικές Ημερίδες με την υποστήριξη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης κατά την έναρξη της Εβδομάδας Υγείας τόνισε:

«Σε μια δύσκολη για όλους περίοδο που ο τομέας της Δημόσιας Υγείας δοκιμάζεται, η πρόληψη και η ενημέρωση πάνω στα ζητήματα υγείας αποτελούν την βασική μας προτεραιότητα.

Ως Δημοτική Αρχή μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα οφείλουμε να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω επιβάρυνση των δεικτών δημόσιας υγείας.

Δίνοντας βάρος στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών καθώς και στην υιοθέτηση πολιτικών πρόληψης, έχουμε στόχο να χτίσουμε τείχος προστασίας προσωπικής και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας.

Η Εβδομάδα Υγείας και Πρόληψης που ο Δήμος μας διοργανώνει για Τρίτη χρονιά υπηρετεί αυτόν το στόχο, να δώσει δυνατότητα μας συμπολίτες μας να ενημερωθούν αλλά και να προχωρήσουν σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο.»

Κέντρο Υγείας Καλλιθέας

Μια σημαντική πρωτοβουλία αναπτύσσει ο Δήμος Καλλιθέας που αφορά την υγεία των δημοτών. Ξεκινά τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την ΑΝΟΙΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και της Εταιρείας ALZHEIMER.

θα λειτουργεί στο: Β΄ ΚΑΠΗ ΚΕΚΡΟΠΟΣ 37 – ΤΗΛ. 2109430086 (Δευτέρα 12.00 -14.00)

Το κέντρο θα παρέχει :

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ιατρείο Μνήμης

Ομάδες πρόληψης της άνοιας

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ

Νοητική ενδυνάμωση

Δημιουργική απασχόληση

Εκπαίδευση και υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια

Στο δήμο Ηγουμενίτσας το ΚΕΠ Υγείας μεταξύ άλλων δράσεων λειτουργεί και ως Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Μια άλλη δράση τους λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε τίτλο «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδας.

Τα μέλη του ΣΕΛΛΕ στη Θεσπρωτία, κα Χριστίνα Βέρμπη, κα Ηλιάνα Λώλου και κος Αναστάσιος Μώκας, αξιολόγησαν τις απαραίτητες δεξιότητες των παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού ενώ δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν και να προσαρμοστούν στο νέο τους σχολικό περιβάλλον.

Αξιέπαινες πρωτοβουλίες που με την κατάλληλη υποστήριξη σε πόρους, προσωπικό και εξοπλισμό θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ιδανική «συνταγή» θωράκισης και πρόληψης της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Πριν από λίγες ημέρες για παράδειγμα, ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου με αφορμή την απομάκρυνση της παθολόγου από το δημοτικό ιατρείο του Ταύρου απευθυνόμενος προς όλες τις αρμόδιες αρχές ζήτησε την επιστροφή της αλλά και την πλήρη στελέχωση των δομών με προσωπικό. Ο Δήμαρχος επί της ουσίας εκφράζει τους δημότες που βλέπει καθημερινά και ζητάει αυτά που και εκείνοι ζητάνε. Συμπερασματικά, τα δημοτικά ιατρεία αποτελούν σημαντικό πυλώνα αναφοράς των δημοτών και η ενδυνάμωση τους δημιουργεί ωφέλειες για το κοινωνικό σύνολο.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024