Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εθελόντρια ιατρός στην υπηρεσία των δημοτών

Εθελόντρια ιατρός στην υπηρεσία των δημοτών

Ο εθελοντισμός σώζει ζωές στη Σιντική. Μια εθελόντρια πνευμονολόγος ρίχνεται στη μάχη της πρόσληψης στο Δήμο Σιντικής. Προφανώς είναι μια σπουδαία ενέργεια που όμως καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η στελέχωση των περιφερειακών κέντρων Υγείας δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στην ανιδιοτελή ανταπόκριση εθελοντών ιατρών, στους οποίους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια του κόσμου.

Ο Δήμος Σιντικής και το Νομικό Πρόσωπο Πρόνοια & Αγωγή, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους δημότες τους, ξεκινούν σε συνεργασία με εθελόντρια ιατρό – πνευμονολόγο τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος.

Μία συνεργασία, που θα δώσει τη δυνατότητα στους δημότες Σιντικής να υποβληθούν σε μία σειρά δωρεάν προληπτικών εξετάσεων αναπνευστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 και κάθε Παρασκευή, η εθελόντρια ιατρός πνευμονολόγος θα βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Ροδόπολης (Αντιδημαρχείο Κερκίνης), το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται χωρίς ραντεβού οι δημότες από τις 17.00 το απόγευμα και να υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις αναπνευστικού συστήματος.

Ο Δήμος Σιντικής και η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου Πρόνοια & Αγωγή ευχαριστούν την ιατρό πνευμονολόγο, που θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στους δημότες Σιντικής και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε.

Ο Δήμος Σιντικής καλεί τους δημότες του να επισκεφτούν το κοινωνικό ιατρείο. «Άλλωστε, η πρόληψη σώζει ζωές» λένε και σωστά. Αυτό που όμως πρέπει να αλλάξει και σύντομα είναι όλοι οι περιφερειακοί, μειονεκτικοί ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι να αποκτήσουν την δυνατότητα να στελεχώνουν τις δομές υγείας τους προκειμένου να αντιμετωπίζονται περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας. Απαιτείται ίσως και παροχή κινήτρων προς τους ιατρούς προκειμένου να αποφασίσουν να εργαστούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να στελεχωθούν οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας σε όλη την χώρα προσδίδοντας αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες αναβαθμίζοντας έτσι συνολικά την περιοχή. Είναι γνωστό άλλωστε πως κάποιοι τουρίστες επιλέγουν το μέρος που θα ταξιδέψουν και με βάση τις ιατρικές του υποδομές.

Sports in

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, μετράει αντίστροφα για το Final Four (vids)

O Oλυμπιακός έφτασε στο Βερολίνο για το Final Four και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον κόσμο των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024