Το Δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη τού αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» για σωρεία κατηγοριών, που αφορούν στους θανάτους 12 βαρέως ασθενών, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις θεραπείες τους και αφέθηκαν στις δήθεν θεραπείες του «Dr Kontos», αλλά και για εκείνες 14 ασθενών που κινδύνευσαν σοβαρά εξαιτίας του

Κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών είναι ο 47χρονος, που εμφανιζόταν ως διακεκριμένος ογκολόγος, γνωστός ως «Dr Kontos», με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, καθώς και άλλα 16 πρόσωπα τα οποία παραπέμπονται ως συνεργοί του.

Αποδεχόμενο την πρόταση της εισαγγελέως, Αγγελικής Κουρινιώτη, το Δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη τού αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» για σωρεία κατηγοριών, που αφορούν στους θανάτους 12 βαρέως ασθενών, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις θεραπείες τους και αφέθηκαν στις δήθεν θεραπείες του «Dr Kontos», αλλά και για εκείνες των 14 ασθενών που κινδύνευσαν σοβαρά, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξαν στον κατηγορούμενο και στις επικίνδυνες θεραπείες που προσέφερε έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την κατηγορία.

Ο 47χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο, αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν: ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη και 16 συγκατηγορούμενοι του «Dr Kontos», ως συνεργοί στη δράση του. Μεταξύ των συγκατηγορουμένων του δήθεν «εξειδικευμένου κορυφαίου γιατρού» είναι ένας πρώην βουλευτής και υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, γιατροί, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο βοτάνων, αλλά και μία μοναχή.

Ο ίδιος ο βασικός κατηγορούμενος αρνείται πως ευθύνεται για θανάτους ασθενών, στους οποίους χορηγούσε θεραπείες βοτάνων, δηλώνοντας κατά την πρώτη απολογία του στον ανακριτή «εμπειρικός βοτανολόγος».

Τονίζοντας μάλιστα πως οι ασθενείς που προσέγγιζε δεν είχαν πιθανότητες να ζήσουν, είχε αναφέρει: «Προσέφερα θεραπευτικές υπηρεσίες ή, σε περίπτωση που κάποιος δεν αποδέχεται αυτές τις μεθόδους, προσέφερα θετικές, αν μη τι άλλο, υπηρεσίες Placebo. Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής, των κατά τα λοιπά, δυστυχώς, ετοιμοθάνατων ανθρώπων». Ισχυρίζεται επίσης πως οι συγκατηγορούμενοί του δεν έχουν καμία ευθύνη στην υπόθεση, καθώς – όπως ο ίδιος αναφέρει – τους είχε παραπλανήσει για την πραγματική του ταυτότητα.

Ο 47χρονος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020, μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας που είχε καταγγελίες για τη δράση του και η αρχική δίωξη που του ασκήθηκε αφορούσε στο θάνατο τριών ασθενών, δύο εκ των οποίων ανήλικα παιδιά.

Στην πορεία της ανάκρισης, που χειρίστηκε ο 1ος τακτικός ανακριτής, αποδείχθηκε ότι οι θάνατοι ασθενών που αφέθηκαν στα χέρια του «Dr Kontos», διακόπτοντας τις θεραπείες τους, ήταν πολύ περισσότεροι από τρεις. Στις δικαστικές Αρχές τέθηκαν στοιχεία και για περιπτώσεις που ασθενείς αντιμετώπισαν σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, μεταξύ αυτών, μάλιστα, και ασθενής που, μετά από χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική, παρουσία του «Dr Kontos», για τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, κατέστη σε ποσοστό 92% ανάπηρος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr