Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Morgan Stanley – Τα σενάρια «της φωτιάς και του πάγου» – Βλέπει βουτιά 20% στον S&P

Morgan Stanley – Τα σενάρια «της φωτιάς και του πάγου» – Βλέπει βουτιά 20% στον S&P

Σε σημείωμά τους, οι αναλυτές έθεσαν δύο κατευθύνσεις για τις αμερικανικές αγορές, τις οποίες ονόμασαν «φωτιά και πάγο»

Πιθανό φαντάζει πλέον το σενάριο για βουτιά 20% στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με στρατηγούς αναλυτές της Morgan Stanley με επικεφαλής τον Michael Wilson.

Αν και εξακολουθεί να είναι το χειρότερο σενάριο, η Morgan Stanley αναφέρει σε σημείωμά της προς τους επενδυτές, ότι τα στοιχεία αρχίζουν να υποδεικνύουν ασθενέστερη ανάπτυξη και πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Στο σημείωμά τους, οι αναλυτές έθεσαν δύο κατευθύνσεις για τις αμερικανικές αγορές, τις οποίες ονόμασαν «φωτιά και πάγο».

Στο σενάριο της φωτιάς , η πιο αισιόδοξη άποψη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα χαλαρώνει τη στήριξή της, προκειμένου να αποφύγει την υπερθέρμανση της οικονομίας. Το σενάριο της φωτιάς θα οδηγούσε σε μια μέτρια και υγιή διόρθωση 10% στον S&P 500.

Ωστόσο, το σενάριο του «πάγου» είναι αυτό που κερδίζει έδαφος, αναφέρουν οι αναλυτές, παρουσιάζοντας μια εικόνα στην οποία η οικονομία επιβραδύνεται απότομα και τα κέρδη μειώνονται.

Οι μετοχές παγκοσμίως υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω ανησυχίας ότι η κρίση χρέους στον κινεζικό Όμιλο Evergrande θα μπορούσε να επηρεάσει το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έδειξαν πτώση περίπου 1% στην ανοικτή αγορά. Ωστόσο, ο S&P 500 έχει απώλειες μόλις 2% από τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Οι προειδοποιήσεις της Morgan Stanley ακολουθούν μια σειρά άλλων δυσοίωνων προβλέψεων. Αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. και της Citigroup Inc. έγραψαν επίσης για το ενδεχόμενο αρνητικών κραδασμών που θα τερματίσουν την αμείλικτη άνοδο της αμερικανικής αγοράς.

«Θα είναι φωτιά ή πάγος; Δεν γνωρίζουμε, αλλά το σενάριο πάγου θα ήταν χειρότερο για τις αγορές και κλίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση », γράφει το σημείωμα της Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η διόρθωση του S&P 500 μπορεί να φτάσει στο 20%

Η τράπεζα συνέστησε στους επενδυτές να ακολουθήσουν αμυντικές, ποιοτικές εταιρείες για να προστατευθούν και να διατηρήσουν κάποια έκθεση σε χρηματοοικονομικούς τίτλους, που θα ωφεληθούν από την αύξηση των επιτοκίων.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024