Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία - Η αποτίμηση Πούτιν για το εκλογικό αποτέλεσμα - Θρίλερ με την υγεία του Μεντβέντεφ

Ρωσία – Η αποτίμηση Πούτιν για το εκλογικό αποτέλεσμα – Θρίλερ με την υγεία του Μεντβέντεφ

Το κόμμα του Πούτιν είναι στην πρώτη θέση με πάνω από 49%. Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.

Ως θετικό αξιολογεί το εκλογικό αποτέλεσμα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Ντμίτρι Μεντβέντεφ από την έδρα του κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αξιολογεί θετικά το αποτέλεσμα της “Ενιαίας Ρωσίας” στις κοινοβουλευτικές εκλογές, καθώς το κόμμα εκπλήρωσε το καθήκον του, που δεν ήταν άλλο από την επιβίωση του στην εξουσία». Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στην ερώτηση: «Πως κρίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν το εκλογικό αποτέλεσμα», όπως μεταδίδει ο Αχιλλέας Πατσούκας, ανταποκριτής της ΕΡΤ.

Τι γίνεται με τον Μεντβέντεφ

Θρίλερ υπάρχει σχετικά με την υγεία του απερχόμενου προέδρου της Ενιαίας Ρωσίας, πρώην προέδρου της χώρας και νυν Αναπληρωτή Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αργά χθες το βράδυ και μετά από την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Ενιαίας Ρωσίας Αντρέι Τούρτσακ έκανε γνωστό πως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν θα μεταβεί στην έδρα της Ενιαίας Ρωσίας εξαιτίας μια ξαφνικής ασθένειας, η οποία τον κράτησε μακριά.

Έχει κοροναϊό;

Σε ερώτηση για το εάν έχει προσβληθεί από κοροναϊό, ο Αντρέι Τούρτσακ περιορίστηκε να πει πως ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έχει έντονο βήχα. Με τον ίδιο το Μεντβέντεφ ή το περιβάλλον του να μην έχουν μιλήσει, πριν λίγο ερωτήθηκε και ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δεν έριξε περισσότερο φως στο μυστήριο. Σε ερώτηση για το αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε πρόσφατα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου περιορίστηκε να πει πως: «δεν έχω ενημέρωση για το αν ο πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μεντβέντεφ τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως».

Τα ποσοστά στο 90% των ψήφων

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων το κυβερνών κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας φαίνεται να επικρατεί εύκολα, ενώ συνολικά πέντε κόμματα περνούν το όριο του 5% με αποτέλεσμα να εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Ενιαία Ρωσία: 49,66%, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας: 19,56%, Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα: 7,51%, Δίκαιη Ρωσία-Για την αλήθεια: 7,36% και Νέοι άνθρωποι: 5,31%.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024