Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία - Το CDU δίνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στους Πράσινους για να μην συμμαχήσουν με το SPD

Γερμανία – Το CDU δίνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στους Πράσινους για να μην συμμαχήσουν με το SPD

Η λεγόμενη συμμαχία «Τζαμάικα» είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να γίνει ο Άρμιν Λάσετ καγκελάριος, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στη Γερμανία. Την προσεχή Κυριακή (26/9) οι πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες, με την Άνγκελα Μέρκελ να μην είναι υποψήφια για την καγκελαρία για πρώτη φορά.

Η διαδικασία αναμένεται να λάβει θρίλερ, καθώς οι περισσότεροι από τους μισούς (55%) θεωρούν πως τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα είναι ανοιχτά.

Προσπάθεια «εξαγοράς» των Πρασίνων από τους Χριστιανοδημοκράτες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Focus-Online», οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στους Πράσινους (Die Gruenen) το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εάν με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποτραπεί μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και του Όλαφ Σολτς.

Μάλιστα, είναι πιθανό για το ανώτατο αξίωμα να προταθεί η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) Κάτριν Γκέρινγκ – Έκαρντ.

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) είναι πρόθυμο να υποστηρίξει την πολιτικό των Πράσινων προκειμένου να επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης «Τζαμάικα».

Η λεγόμενη συμμαχία «Τζαμάικα» που θα αποτελείτο από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ρεαλιστική επιλογή για να γίνει ο Άρμιν Λάσετ καγκελάριος, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί στις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Ο νυν Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, του οποίου η ιδιότητα ως μέλους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) έχει ανασταλεί προς το παρόν, προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη ενέργεια, δήλωσε πάντως στα τέλη Μαΐου ότι θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024