Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Super League - Το φετινό ξεκίνημα γίνεται μία φορά στα δέκα χρόνια

Super League – Το φετινό ξεκίνημα γίνεται μία φορά στα δέκα χρόνια

Το πρωτάθλημα της Super League έχει αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό που μας προσέφερε στο ξεκίνημά του είναι αξιοπερίεργο

Γίνονται διάφορες κουβέντες εδώ και πολλά χρόνια γύρω από το πρωτάθλημα της Super League. Για το πόσο ενδιαφέρον είναι σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης, για την τοξικότητα που επικρατεί και για πολλά άλλα. Όμως, καλώς η κακώς, χωρίς Super League δεν γίνεται, κατά κοινή ομολογία.

Από την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει. Μάλιστα, πλέον έχει ολοκληρωθεί και η 2η αγωνιστική και οδεύουμε προς την 3η, η οποία θα είναι εμβόλιμη. Τι είδαμε σε αυτές τις πρώτες δύο αγωνιστικές; Νέους παίκτες, νέους προπονητές, κόσμο στα γήπεδα μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και…

Μια μεγάλη έκπληξη!

Η φετινή Super League μάς επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Κάτι αναπάντεχο. Κάτι το οποίο αν υπήρχε σαν ειδικό στοίχημα στις στοιχηματικές εταιρείες και κάποιος πόνταρε σε αυτό θα έβαζε… χρυσάφι στους προσωπικούς του λογαριασμούς. Κάτι που γίνεται μια φορά στα δέκα χρόνια! Κυριολεκτικά…

Ο λόγος για το γεγονός πως στις δύο πρώτες αγωνιστικές οι πέντε μεγάλοι -το λεγόμενο Big 5- είχαν από μια γκέλα. Κι όμως! Κανένας εκ των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να κάνει το 2/2 σε νίκες.

Στην 1η αγωνιστική «στραβοπάτησε» ο Ολυμπιακός, που ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας, και ο Άρης, που ήρθε ισόπαλος με τον ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ενώ από την άλλη, στη 2η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Μία φορά στα δέκα χρόνια…

Με το… καλημέρα, απώλεια βαθμών και για τους πέντε «μεγάλους»! Έγινε και αυτό. Και μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει συμβεί ξανά πριν από 10 χρόνια, τη σεζόν 2010-11, όταν ούτε ένας από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη δεν κατάφερε να μαζέψει 6 βαθμούς στα πρώτα δύο παιχνίδια.

Τότε, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε έρθει ισόπαλος με την Ξάνθη στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και η ΑΕΚ είχε ηττηθεί στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα. Ενώ στη δεύτερη αγωνιστική, σειρά πήραν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να έρχεται ισόπαλος στην Τρίπολη με τον Αστέρα και τον Άρη να γνωρίζει την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι δύο «μικροί» που… έβαλαν τα γυαλιά στους «μεγάλους»

Αξιοσημείωτο δεν είναι μόνο το γεγονός πως καμία εκ των μεγαλύτερων πέντε ομάδων της Ελλάδας δεν κατάφερε να σημειώσει δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Αλλά και το ότι, παρόλο που δεν το κατάφεραν οι «μεγάλοι», βρέθηκαν δύο «μικροί» να τους βάλουν τα γυαλιά και να κάνουν ό,τι δεν μπόρεσαν εκείνοι.

Ο λόγος για τον ΠΑΣ Γιάννινα και το Βόλο. Τις μοναδικές ομάδες αυτήν τη στιγμή που μοιράζονται την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας κάνει το… απόλυτο. Και αν ο Βόλος το κατάφερε με ένα σχετικά βατό πρόγραμμα, κόντρα σε Λαμία (εντός) και Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός), ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το απίστευτο.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην πρεμιέρα της Super League κοντραρίστηκε με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και κατάφερε να φύγει με το διπλό, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στους Ζωσιμάδες και τον… προσγείωσε, παίρνοντας τη νίκη. 2/2 κόντρα σε δύο ομάδες του Big 5 ο ΠΑΣ!

Ιδιαίτερο λοιπόν το ξεκίνημα της Super League και μένει να φανεί τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024