Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος - Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

Ηλιόπουλος – Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

Για τα μελανά σημεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας το σχέδιο του κόμματος που θα βασίζεται στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στη στήριξη της εργασίας, στη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM της Θεσσαλονίκης , ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και να θέσει νέους όρους για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πανδημικής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στη διαχείριση του χρέους που αφορά στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία με τέτοιο τρόπο, ώστε να μείνουν ανοικτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υπάρξει μακροπρόθεσμα δημοσιονομικό όφελος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος σε συνδυασμό με τη δημιουργία ενός νέου πτωχευτικού «είναι κρίσιμος συνδυασμός για να μην επιστρέψουμε στην περίοδο έκρηξης της ανεργίας και λουκέτων», υπογραμμίζει. Η ευκαιρία για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι τώρα, διότι υπάρχει δημοσιονομική χαλαρότητα στην ΕΕ, λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τάσσεται με την πλευρά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις με απλήρωτα 10ωρα και επιτρέποντας σε εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς, μέσα σε ένα βράδυ, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους, καταρρίπτοντας όλα τα θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν έπεισαν την κοινωνία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «δεν έπεισαν την κοινωνία». Σχολίασε πως «η κυβέρνηση εκτιμά ότι με 150 εκατ. ευρώ θα καλύψει το 80% των αυξήσεων στους λογαριασμούς. Όμως, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την αγορά ενέργειας μιλούν για συνολικό κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Οπότε κρίνει ότι το μέτρο της ΝΔ είναι αναποτελεσματικό. Αναφορικά με το μέτρο για τις γονικές παροχές, σημειώνει ότι είναι μέτρο υπέρ των «λίγων». Ειδικότερα ανέφερε ότι «έως 150.000 περιουσία έχει το 87% των πολιτών, από 600.000 έως 800.000 είναι το 0,4% των ΑΦΜ. Θα μπορούσε να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος ή την εισφορά αλληλεγγύης και για τους συνταξιούχους και για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά δεν το έκανε».

Όσον αφορά το θέμα των συμβάσεων της πλατφόρμας e-food, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι ο νόμος Χατζηδάκη βρήκε πρόσφορο έδαφος για να τεθεί σε εφαρμογή. Σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνει ότι θα κλείσει νομοθετικά το παράθυρο του νόμου που μετατρέπει τους εργαζομένους σε αυτοαπασχολούμενους, κόντρα σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, επέκρινε την κυβέρνηση ότι «τα σχολεία θα μετατραπούν σε επιταχυντή της πανδημίας, με 25 μαθητές ανά τμήμα και το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50%+1», ενώ η κ. Κεραμέως επιρρίπτει ευθύνες σε γονείς και εκπαιδευτικούς. «Η μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε ανεμβολίαστους άνω του 27% στις ηλικίες άνω των 80», συμπλήρωσε, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται ως θέμα συζήτησης στους κόλπους της κυβέρνησης το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών.

ΠΗΓΗ : AΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024